Grijze provincie zoekt jonge ambtenaren

Friesland, de meest vergrijsde provincie van Nederland, gaat op zoek naar jong talent. De provincie is deze week begonnen met de werving voor het nieuwe traineeprogramma van de provincie.

Kennis en ervaring

De gemiddelde leeftijd van de Friese ambtenaren is 51 jaar. Tien nieuwe, jonge collega’s moeten dat gemiddelde omlaag gaan trekken. Algemeen directeur Guus van den Berg: ‘Maar liefst een derde van onze collega’s is ouder dan 55 jaar en gaat ons in de komende tien jaar verlaten. Deze collega’s nemen enorm veel kennis, ervaring en netwerken mee. Door nu trainees aan ons te binden kunnen we straks een aantal lastig te vervullen functies goed invullen. Het aanbieden van een traineeprogramma heeft een positief effect op onze organisatie als aantrekkelijke werkgever en zorgt voor nieuw elan’.

Van buiten de provincie

Met een wervingsfilmpje op de website probeert de provincie kandidaten te interesseren. Ze mogen ook buiten de provincie wonen, of op meer dan een uur reizen van Leeuwarden. ‘Ja, je kunt gerust reageren wanneer je buiten Fryslân woont’, luidt het antwoord op een van de meest gestelde vragen.

Traineeplekken

Afdelingshoofden hebben aangegeven voor welke functies zij de komende jaren tekorten verwachten. Vijf trainees worden daarom klaargestoomd voor een specialistische functie. Er wordt gezocht naar een betonconstructeur, bedrijfskundig jurist, ecoloog, projectleider civiele techniek en een onderzoeker. Daarnaast worden er vijf trainees geworven voor een projectleiderfunctie in de Flexpool, het interne detacheringbureau van de provincie.

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s