Werklozen uit de randstad willen in de kassen aan de slag

Meer dan 700 werkzoekenden in Rotterdam, Den Haag, Delft en de gemeente Westland hebben belangstelling voor een baan in de Westlandse kassen. Dat is duidelijk geworden na de voorlichtingsbijeenkomst eerder deze week in de gemeente Westland.

Met de bus  Dat heeft een woordvoerster van die gemeente vrijdag laten weten. Duizend werkzoekenden kwamen maandag naar het Westland om te kijken of ze daar een baan in de kassen konden vinden. Daaruit kwamen ruim 700 belangstellenden. Komende week gaan zij per bus naar de verschillende glastuinbouwbedrijven om er een eerste indruk te krijgen en kennis te maken met de werkgever.

Onverantwoord   Het initiatief tot dit project Westland heeft Werk namen de twee Westlandse uitzendbureaus Tido Vesta en EG Personeelsdiensten en verschillende werkgevers uit die regio. Zij zeggen het onverantwoord te vinden om bijstandsgerechtigden aan de kant te laten staan. Ze zoeken daarom naar mogelijkheden om de verschillende arbeidsmarkten in de regio aan elkaar te verbinden.

Plan van aanpak   Om werknemers en werkgevers aan elkaar te koppelen, is door het zogeheten Werkplein Westland, de uitzendbureaus en regiogemeenten Delft, Den Haag en Rotterdam een plan van aanpak ontwikkeld. In dat plan gaan de partijen meer dan voorheen uit van wat werkgevers precies aan krachten nodig hebben. Vervolgens worden daar de juiste mensen bij gezocht.

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s