Kwart sollicitanten liegt over gat in CV

Ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders met een gat in het CV van drie maanden of langer vermeldt niet de werkelijke reden van de werkeloze periode.

Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Cardif onder 1000 respondenten. Opvallend is dat van de mensen zonder gat in het CV, slechts 10 procent aangeeft de waarheid te verzwijgen wanneer hij in deze positie zou zitten.

Bijna 40 procent van de respondenten geeft aan een gat in het CV te hebben van drie maanden of langer. Daarvan is bij 45 procent werkeloosheid de oorzaak en heeft dertig procent thuis gezeten door ziekte. Vrouwen zitten relatief vaker thuis tussen twee banen dan mannen; van de eerder genoemde 40 procent is 58 procent vrouw en 42 procent man.

Redenen

Maar wat vertellen sollicitanten hun potentiële nieuwe werkgever dan wel? 79 procent van de Nederlanders met een gat in CV trekt de periode dat hij bij zijn laatste werkgever zat langer door, zodat het gat niet opvalt. De overige 21 procent geeft aan een cursus, opleiding of reis te verzinnen.

(Bron: www.nu.nl)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s