Overheidssector vergrijst het snelst

Het medewerkersbestand is tussen 1990 en 2010 in alle bedrijfstakken vergrijsd, maar het meest bij het openbaar bestuur en overheidsdiensten. Dat stelt het CBS.

Grijzer   In twintig jaar tijd is de gemiddelde leeftijd van medewerkers in de overheidscategorie met zeven jaar gestegen, van 36 naar 43 jaar. Ook in de zorg, de industrie en de financiële instellingen werden de werkenden in doorsnee flink ouder: gemiddeld met zes jaar. Over de hele linie is de gemiddelde leeftijd van de werkzame beroepsbevolking met vijf jaar toegenomen tot 41,2 jaar.

Landbouw   Alleen in de landbouw en visserij (44,0 jaar) en in het onderwijs (43,4 jaar) is de gemiddelde leeftijd nu hoger dan bij bestuurders en ambtenaren. Het jongst zijn werknemers in de horeca: gemiddeld 34 jaar. De arbeidsparticipatie van de 50- tot 65-jarigen is fors gegroeid: van 35 procent in 1990 tot 60 procent in 2011. De toename was vooral sterk onder vrouwen.

Vijftigers   Uit de nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt ook dat het aantal vijftigers in de werkzame beroepsbevolking bijna even groot is als het aantal dertigers, terwijl die laatste groep begin jaren negentig nog bijna 2,5 keer zo groot was als de vijftigers. Bij de mannen is het aantal vijftigers op de werkvloer inmiddels al groter dan het aantal dertigers.

(Bron: www.binnenlandsbestuur.nl)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s