Gezocht: consulent WWB

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Consulent WWB vanaf 2 april tot 31 augustus 2012 voor 36 uur per week (en optie tot verlenging met 2 maanden).

Functie-inhoud:

Binnen de afdeling Werk en Inkomen / Klanten zijn er integrale units. In de units werken casemanagers, consulenten Uitkeringen en consulenten Intake. De casemanagers (klantmanager WWB / Wwnv) zijn verantwoordelijk voor de re-integratie van klanten richting werk of maatschappelijke participatie (doelmatigheid). De Consulenten (bijstandsconsulenten) zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van nieuwe aanvragen levensonderhoud, aanvragen voor bijzondere bijstand van nieuwe klanten en het beheer van de WWB uitkeringen (rechtmatigheid).Er loopt een pilot om te onderzoeken of de beide functies van consulent geïntegreerd kunnen worden in één functie, te weten de brede functie van consulent. Dit betekent dat in de nieuwe functie zowel de afhandeling van aanvragen levensonderhoud als het beheer van WWB uitkeringen wordt ondergebracht. De samensmelting van de twee functies heeft vanaf 1 juli 2010 stapsgewijs plaatsgevonden. De evaluatie hiervan vindt momenteel plaats.

Wat ga je doen?

 • Afhandelen aanvragen WWB levensonderhoud;
 • Afhandelen aanvragen bijzondere bijstand;
 • Het beheren van een caseload en uitvoeren van alle daarbij behorende activiteiten.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Ruime ervaring met het werken in SZW-net;
 • Ruime ervaring op het gebied van de WWB, WIJ, Ioaw en aanverwante wet- en regelgeving, de afhandelingen van de bijbehorende aanvragen en beheer van een caseload;
 • Afgeronde MBO opleiding met lange specialisatie of vervolgopleiding: opleiding Sociale Dienstverlening;
 • Training gesprekstechnieken
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
 • Beheersing van verschillende gesprekstechnieken;
 • In staat resultaatgericht te kunnen werken, voortgangscontrole;
 • Een constructieve, positief kritische houding naar zowel de organisatie als onze klanten;
 • Besluitvaardigheid;
 • Stressbestendigheid

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 22 maart 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s