Gezocht: Beleidsmedewerker Participatiewet

websiteHolland Talent Group zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Beleidsmedewerker Participatiewet voor 32-36 uur per week vanaf 1 maart tot 31 december 2014.

Functie-inhoud:

Het rijk decentraliseert taken op het gebied van werk, welzijn en jeugd naar gemeentes. De veranderingen binnen het sociale domein, de komst van de participatiewet en daaraan gerelateerde vraagstukken staan binnen deze functie centraal. Als beleidsmedewerker is het jouw taak om op strategisch niveau beleid te ontwikkelen. Binnen de programmastructuur en samen met de projectleider werk je aan de voorbereiding en implementatie van de participatiewet. De huidige sociale wetgeving en aanpalende beleidsterreinen kennen voor jou geen geheimen.

Centraal binnen deze opdracht staat het opstellen van een plan van aanpak voor de invoering van de participatiewet, het (mede) ontwikkelen van een arbeidsmarktstrategie, het vraagstuk van de Wajong en beschut werken, het herzien en/of aanvullen van keuzes binnen het huidige participatiebeleid en het leveren van bijdragen aan pilots zoals loonwaardebepaling en arbeidsmatige dagbesteding.

Samenwerking staat in jouw werk voorop. Je bent in staat om hoogwaardige beleidstukken op te stellen. Je pakt een regisserende rol op bij inhoudelijke vraagstukken en bent in staat complexe projecten tot een goed einde te brengen. Daarnaast lever je bijdragen aan afdelings- en organisatie brede vraagstukken. Je treedt op als vertegenwoordiger van de gemeente en adviseert het management en het bestuur.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • Academische werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
  • Aantoonbare  relevante kennis en recente werkervaring ( 5 jaar in de afgelopen 8 jaar, waarvan minimaal 3 jaar binnen de lokale overheid) als beleidsmedewerker op o.a. participatie, WSW, werkgelegenheidsbeleid en arbeidsmarktvraagstukken
  • Aantoonbare relevante kennis van en ruime ervaring met het opstellen van businesscases  binnen het domein van participatie, WSW, arbeidsmarkt en werkgelegenheid
  • Actuele kennis van de huidige sociale wetgeving en van alle wijzigingen die de komst van de participatiewet met zich meebrengt  en in staat deze te verbinden met de overige decentralisaties
  • Je bent een creatieve denker en staat stevig in je schoenen.  Daarnaast werk je zelfstandig, ben je communicatief vaardig en resultaatgericht. Je hebt ervaring met netwerksturing en weet wat er gevraagd wordt in een regisserende gemeente. Onderhandelen, overtuigen en medewerking verkrijgen zijn vaardigheden waarover je aantoonbaar beschikt. Je benut kansen die zich voordoen en neemt goed afgewogen risico’s om je doelstellingen te bereiken. Binnen het vakgebied van sociale zaken heb je ruime ervaring en weet je deze ervaring ook te vertalen en toe te passen op andere beleidsvelden. Daarnaast heb je ruime aantoonbare ervaring met het acteren in een bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.
  • Je Cv beslaat maximaal 5 pagina’s, is opgesteld in het Nederlands en bevat minimaal 2 referenties

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 24-2-2014.

Over Holland Talent Group:

De Holland Talent Group is een krachtige bundeling van uiteenlopende specialismen op het gebied van arbeidsbemiddeling die de fundering vormen van de organisatie. Een uitgebalanceerde multidisciplinaire samenwerking in één groep geeft -door jarenlange ervaring- kracht, continuïteit en een breed arsenaal aan oplossingen.

We zijn trots op onze mensen. Op onze kandidaten en op onze accountmanagers met een stevige commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en wat heeft gespeeld. Gisteren, vandaag en morgen.

Wij helpen u graag  verder op weg binnen Finance, Techniek, Overheid, ICT, Executives, PR & Marketing en Office & HR.

Al onze actuele vacatures vindt u op de website www.hollandtalentgroup.com.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@hollandtalentgroup.com  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 19 februari 2014 om 17.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan Holland Talent Group kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van Holland Talent Group? U kunt ons ook volgen op LinkedIn , Twitter en Facebook.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s