Gezocht: Projectmanager 3 decentralisaties (3D)

cropped-htg_htg.jpgHolland Talent Group zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Projectmanager 3 decentralisaties (3D) voor 36 uur per week vanaf 1 maart 2014 tot 1 maart 2015, met kans op verlenging met 6 maanden.

Functie-inhoud:

Per 1 januari 2015 gaat de gemeente de door het rijk gedecentraliseerde taken op het gebied van jeugdzorg, AWBZ en de participatiewet uitvoeren. De gemeente Westland geeft deze 3 decentralisaties (3D’s) vorm in samenspraak en samenwerking met maatschappelijke partners, inwoners en onze regionale partners.

Het invoeren van deze nieuwe taken vraagt van ons als organisatie tijdelijk extra inspanning om ervoor te zorgen dat wij per 1 januari 2015 gesteld staan onze inwoners op een kwalitatief hoog niveau integraal van dienst te kunnen zijn op deze taakgebieden. Team Bedrijfsbureau van de afdeling Samenleving is in het kader van deze 3 decentralisaties daarom op zoek naar een daadkrachtige Projectmanager bedrijfsvoering 3D (fulltime), voor de duur van 1 jaar. 

Als projectmanager bedrijfsvoering 3D draag je zorg voor de kwaliteit en inhoud van de nieuwe bedrijfsvoeringsprocessen die met de komst van de nieuwe taken worden ingericht. Je bent een daadkrachtige projectmanager die stevig stuurt op concrete resultaten en knopen durft door te hakken.

Je wordt belast met de aansturing van een aantal projecten. Daarbij gaat het om projecten op het gebied van ICT, Kwaliteits- en juridische kwaliteitszorg, Contractering (inkoop), en Financiën. De exacte opdracht wordt bepaald in overleg met de teamleider Bedrijfsbureau en het kernteam, dat zorgdraagt voor de sturing van de bedrijfsvoeringsprocessen. Daarin zitten de verantwoordelijke afdelingshoofden en de programmamanager 3D.

Je legt verantwoording af over voortgang en resultaten aan dit kernteam

Je zorgt voor de verbinding tussen de inhoudelijke ontwikkeling van de dienstverlening binnen 3D en de bedrijfsvoering. Je vervult een belangrijke schakelfunctie tussen de direct hierbij betrokken afdelingen BAS ( bedrijfsvoering), DV (dienstverlening) en SAM (samenleving). Je bent daarom goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen deze afdelingen en speelt daar effectief op in.

Je zorgt vanuit overzicht van de gehele bedrijfsvoering voor een goede integrale prioritering en planning en de juiste inzet van mensen en middelen. Binnen het programmateam waarvan je deel uitmaakt, en dat verder bestaat uit de direct betrokken teamleiders en de programmamanagers, vervul je de rol van adviseur op het gebied van bedrijfsvoeringsprocessen.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Aansturing van de bedrijfsvoeringprojecten binnen het programma 3D. Strategische advisering van het programmateam 3D op gebied van bedrijfsvoeringszaken 3D. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het voorbereiden van keuzes rond de ICT ontwikkeling voor 3D op de langere termijn.
 • Zorgdragen voor verbinding en afstemming tussen de verschillende projecten onderling en tussen de projecten, de pilots 3D en de reguliere werkprocessen binnen de afdeling Samenleving.
 • Zorgdragen voor verbinding en verankering van de bedrijfsvoeringsprocessen 3D met de reguliere bedrijfsvoeringsprocessen van de gemeente Westland in samenwerking met de afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS).
 • Aandacht voor vertaalslag naar dagelijkse operatie waaronder het opleveren van een integraal implementatieplan rond alle veranderingen in de bedrijfsvoering ten gevolge van de decentralisaties.
 • Zorgdragen voor voortgangsrapportages vanuit de bedrijfsvoeringsprojecten als onderdeel van de programmarapportages.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 10 jaar als project- of procesmanager binnen de (gemeentelijke) overheid of andere complexe organisatie
 • Aantoonbare ervaring met de implementatie van bedrijfsvoeringsprocessen
 • Ervaring met aansturen multidisciplinaire projectteams/ werkgroepen
 • Ervaring met aansturen van leveranciers
 • De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken: analytisch denkvermogen, snel tot de kern kunnen komen van vraagstukken, doortastend en resultaatgericht, samenwerkingsgericht, beschikt over overtuigingskracht, sterke verbindende kwaliteiten, procesgericht en zorgvuldig in processen
 • Je Cv beslaat maximaal 5 pagina’s, is opgesteld in het Nederlands en bevat minimaal 2 referenties

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op  woensdag 26-2-2014 van 9:00 uur tot 13:00 uur.

Over Holland Talent Group:

De Holland Talent Group is een krachtige bundeling van uiteenlopende specialismen op het gebied van arbeidsbemiddeling die de fundering vormen van de organisatie. Een uitgebalanceerde multidisciplinaire samenwerking in één groep geeft -door jarenlange ervaring- kracht, continuïteit en een breed arsenaal aan oplossingen.

We zijn trots op onze mensen. Op onze kandidaten en op onze accountmanagers met een stevige commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en wat heeft gespeeld. Gisteren, vandaag en morgen.

Wij helpen u graag  verder op weg binnen Finance, Techniek, Overheid, ICT, Executives, PR & Marketing en Office & HR.

Al onze actuele vacatures vindt u op de website www.hollandtalentgroup.com.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@hollandtalentgroup.com  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 21 februari 2014 om 16.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan Holland Talent Group kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van Holland Talent Group? U kunt ons ook volgen op LinkedIn , Twitter en Facebook.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s