Gezocht: Planeconoom

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Planeconoom vanaf november 2013 tot en met november 2014 voor 36 uur per week met kans op verlenging met 6 maanden.

Functie-inhoud:

De planeconoom houdt zich bezig met het, binnen vakinhoudelijke regels, zelfstandig leveren van kwalitatief hoogwaardige financiële adviezen met betrekking tot de grondexploitaties en (vastgoed)projecten. Het doel daarbij is een zo optimaal mogelijke realisatie van ruimtelijke gemeentelijke ambities met de beschikbare financiële middelen met speciale aandacht voor de (financiële) haalbaarheid en het dynamische risicomanagement.

De projecten zijn hierbij onderdeel van het Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL). De projecten moeten in samenhang met de (meerjaren) begroting en de financiële administratie worden beschouwd. Daarom heeft de planeconoom een belangrijke rol in de periodieke P&C cyclus (jaarafsluiting, actualisatie, tussentijdse interne- en mogelijke externe controle, bestuursrapportages). De planeconoom maakt onderdeel uit van een multsiciplinair projectteam van specialisten / professionals afkomstig uit de diverse afdelingen. Het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid (‘staan voor je zaak’) en servicegericht en proactief bedienen van de interne en externe ‘klanten’ van de afdeling, zijn hierbij belangrijke onderscheidende waarden.

Je bent primair verantwoordelijk voor:

 1. Opstellen en periodiek actualiseren van de grondexploitatie in afstemming met de projectmanager, financieel adviseur, vermogensbeheerder;
 2. Op verzoek uitvoeren van haalbaarheidsberekeningen (grof en fijn);
 3. Financieel advies ten gevolge van de grondexploitatie aan projectleider / projectmanager;
 4. Inhoudelijke input geven aan besluitvormingsdocumenten (raads- en collegeadviezen);
 5. Berekenen van de exploitatiebijdrage in het kader van de WRO

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Tenminste een afgeronde en voor het vakgebied relevante opleiding op tenminste HBO-niveau
 • Relevante en aantoonbare praktijkervaring (minimaal 5 jaar, opgave referenties) als planeconoom op het terrein van de plan- en vastgoedeconomie van complexe processen / projecten met een hoog afbreukrisico binnen een publiek (of privaat) grondbedrijf.
 • Zeer vaardig in grondexploitatie- en vastgoedrekenen (waardebepaling op basis van toekomstige kasstromen, waardebepalingen BAR, residueel rekenen, normatieve kostenramingen, etc.
 • Financieel inzicht en kennis van gemeentelijke financiën; goed kunnen werken en denken op de interface van VAG en bijvoorbeeld de afdeling Financiën.
 • Ervaring met onderhandelingen en de belangen van de gemeente daarbij kunnen inschatten en behartigen maar de belangen van de wederpartij kunnen identificeren, de projectmanager daarbij ondersteunen en adviseren.
 • Overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, creativiteit en adviesvaardigheid.
 • Goed mondeling en schriftelijk kunnen communiceren met inhoudelijk deskundigen, niet-inhoudelijk betrokkenen, met bestuurders en andere stakeholders.
 • Je bent een communicatieve teamspeler die binnen een netwerkstructuur efficiënt en effectief sturing geeft aan de verkoopactiviteiten. Transparantie en integriteit zijn voor jou belangrijke kernwaarden.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 3 november 2013 om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s