Gezocht: senior beleidsmedewerker WWB/WMO

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een senior beleidsmedewerker Maatschappij (WWB/WMO) vanaf 4 november 2013 tot en met 31 januari 2014 voor 16-20 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

Als Senior Beleidsadviseur Maatschappij heb je kennis van het brede beleidsterrein WWB en aanverwante regelgeving en je hebt passende werkervaring op dit terrein opgedaan. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het sociaal domein, met name de Participatiewet. Het is een pré als je ook affiniteit hebt met het Wmo beleidsterrein

Als Senior beleidsadviseur Maatschappij ga je je onder andere bezig met het:

 • Maken van nieuw WWB-beleid en daaraan gerelateerde beleidsterreinen;
 • Bijdragen aan de verbinding tussen Participatiewet en Wmo;
 • Overleggen met de wethouder over strategische- en tactische onderwerpen;
 • coachen van een medewerker met betrekking tot het beleidsadvieswerk:
  -Aanpassen en aanscherpen van beleidsregels omtrent de WWB (en Wsw), handhaving,- Opstellen van nieuwe verordeningen en aanpassen van bestaande verordeningen;
 • Minimabeleid en schuldhulpverlening;
 • Het verrichten van overige voorkomende werkzaamheden binnen de afdeling.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Minimaal een relevante afgeronde HBO/WO opleiding
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur binnen het sociale domein bij een gemeente
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met WWB, IOAZ, IOAW, inburgering, schuldhulpverlening, minimaregelingen en bijzondere bijstand
 • Kandidaat moet ervaring hebben met het schrijven van beleid op zowel tactisch als strategisch niveau. Op strategisch niveau moet de kandidaat minimaal 2 stukken hebben geschreven.
 • Je bent als beleidsadviseur in staat om verbindingen te leggen tussen de relevante beleidsterreinen (met motivatie)
 • Verder ben je initiatiefrijk en pakt graag verschillende zaken aan. Je bent ook proactief, probleemoplossend en communicatief vaardig (met motivatie)
 • Kandidaat beschikt over didactische vaardigheden omdat de kandidaat een medewerker gaat coachen in het beleidsadvieswerk (met motivatie).

Intakegesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 1 november 2013

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 30 oktober 2013 om 18.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s