Gezocht: Adviseur Financiën

KMS Overheid zoekt namens de provincie Gelderland een Adviseur Financiën voor 36 uur per week vanaf 28 januari 2013 tot 28 februari 2014 met kans op verlenging met 2 x 12 maanden.

Functie-inhoud:

Ruim 1400 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling. Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk.

Waar zijn wij naar op zoek?

Ervaren academicus met affiniteit voor en kennis van de gevraagde beleidsterreinen die in staat is om over de grenzen van de verschillende afdelingen heen positieve impulsen te geven aan de samenwerking tussen de verschillende sectoren die een bijdrage leveren aan het programma Mobiliteit.  In de aard een doener: kunnen schakelen tussen theorie en de vertaling naar de praktijk. Gericht op ontwikkeling samenwerking en invulling geven aan partnership; Pragmatische instelling en werkwijze; Teamspeler.

Eisen:

  • Aantoonbaar kennis van en ervaring met provinciale (danwel gemeentelijke) planning- en controlprocessen, financiele systemen (bijv. Oracle) en excel waarbij het essentieel is een goede verbinding te leggen tussen de beleidsinhoud en de vertaling naar de financiële functie.
  • Het in de samenwerking met verschillende betrokken partijen op ambtelijk niveau aantoonbaar goed kunnen schakelen tussen de verschillende abstractieniveau’s (managers en collega adviseurs en administrateurs) in een provinciale organisatie (aantoonbaar kunnen samenwerken en teamplayer).
  • Aantoonbaar communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, zowel gericht op het bijdragen aan de resultaten als aan het verder vorm geven van samenwerking (binnen de afdeling, maar ook daarbuiten).
  • De kandidaat beschikt tenminste over een aantoonbaar afgeronde Academische opleiding op bedrijfseconomisch of bedrijfswetenschappelijk gebied. U geeft aan over welke aantoonbaar afgeronde Academische opleiding, op het gevraagde gebied, u beschikt.
  • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis van een politiek-bestuurlijke organisatie, de werkwijze bij en in het politieke-bestuurlijke krachtenveld, en ervaring als gesprekspartner met het politieke bestuur (politiek-bestuurlijke sensitiviteit). Geef een voorbeeld waaruit dit blijkt.
  • De kandidaat beschikt aantoonbaar over advies- en communicatievaardigheden, (zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse taal) gericht op het analyseren van de informatiebehoeften van de afdelings- en teammanagers met inzet van zowel de advies- als controlrol. (U bent daartoe een stevige gesprekspartner; met een rechte rug en met aantoonbaar omgevingsbewustzijn, voorzien van een antenne voor politiek-bestuurlijke verhoudingen). Geef met een voorbeeld aan, hoe u aan het gevraagde voldoet
  • De kandidaat heeft aantoonbare affiniteit voor en kennis van de sector Mobiliteit (incl. Regiotaxi) en heeft meerjarige ervaring om over de grenzen van de verschillende afdelingen heen positieve impulsen te geven aan de samenwerking tussen de verschillende sectoren die een bijdrage leveren aan het programma Mobiliteit. U geeft aan op welke wijze u deze aantoonbare ervaring heeft opgedaan
  • De kandidaat beschikt over een zeer gedegen, aantoonbare kennis van de P&C-cyclus, in relatie tot financiële wet- en regelgeving. Financiële deskundigheid is daarbij een vereiste, zo beschikt u minimaal over kennis van BBV en het lasten- en batenstelsel, zoals beschreven bij functie-inhoud. U onderkent de samenhang tussen de verschillende P&C onderdelen en heeft ervaring met de verdere ontwikkeling in het belang van de organisatie- en politiek-bestuurlijke sturing en verantwoording.  Geef in ieder geval twee (2) voorbeelden op basis waarvan u aan gevraagde voldoet.
  • Het CV beslaat uit maximaal 7 pagina’s A4.
  • Er dienen twee (2) referenties van eerdere relevante projecten/opdrachten te worden toegevoegd, voorzien van naam en telefoonnummer van de contactpersonen.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 15 januari 2013 om 12.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s