Gezocht: verandermanager ‘zaakgewijs werken’

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een verandermanager van 5 november 2012 tot 4 maart 2013 voor 32 uur per week met optie op verlenging met 2×2 maanden.

Functie-inhoud:

Het project Zaakgewijs Werken heeft als doel voor alle 600 gemeentebrede processen een nieuwe werkwijze en een nieuw generiek digitaal systeem te introduceren: zaakgewijs werken met het zaaksysteem. Het gaat om een organisatiebrede verandering van kennis (de werking van het systeem), vaardigheden (de toepassing van het systeem) en gedrag en houding (zaakgewijs werken).

Doel van de opdracht

 1. 100% van de leidinggevenden weet dat we zaakgewijs gaan werken en 90% van de leidinggevenden weet wat het betekent voor hun afdeling/team/unit.
 2. 80% van de leidinggevenden is zich bewust van hun rol bij de implementatie en committeert zich hieraan.
 3. 80% van de leidinggevenden moet weten hoe zij weerstand om kan buigen naar commitment
 4. Bij de afdelingen waar nog geen processen zijn geïmplementeerd is 70% van de medewerkers doordrongen van het nut en de noodzaak van zaakgewijs werken
 5. Bij de geïmplementeerde processen is 30% van de medewerkers enthousiast, 60% is tevreden, 10% blijft ambivalent tot negatief.

Resultaat van de opdracht

 1. Er is een veranderplan met aandacht voor specifieke groepen (management, team,  Documenten etc.) dat geaccepteerd is door de organisatie.
 2. De benodigde uitvoeringsorganisatie is bekend.
 3. De uitvoering van het veranderplan is opgestart.
 4. Het instrumentarium voor de verdere uitrol is klaar. Dat wil zeggen: taken, rollen en verantwoordelijkheden zijn bekend bij de betrokkenen.
 5. Na het vertrek van de verandermanager is de verdere uitvoering van het veranderplan geborgd.
 6. Benodigde besluitvorming heeft plaatsgevonden

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • HBO of WO  diploma
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met verandertrajecten binnen de (lokale) overheid, waarbij een gedragsverandering als gevolg van een technische verandering is begeleid
 • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met het coachen en trainen van leidinggevenden
 • Je bent iemand die mensen leert om te leren (zoals bijvoorbeeld leidinggevenden)
 • Je bent een coach en een goede communicator
 • Je bent in staat om je aanpak over te brengen op anderen zodat zij daar verder mee aan de slag kunnen
 • Je  bent iemand die kan verleiden en een beweging op gang kan brengen
 • Kennis van Zaakgewijs werken

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk de ochtend van 20 september 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s