Gezocht: beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling

Holland Talent Group zoekt namens een gemeente in Flevoland een beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling vanaf 15 februari 2014 tot 31 december 2014 voor 16-24 uur per week.

Functie-inhoud:

Bij de afdeling MO werken ruim 20 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor beleid en uitvoering op een breed scala aan maatschappelijke thema’s. De afdeling bestaat uit twee teams: Onderwijs/ Sport/ Jeugd en Welzijn/ Inkomen/ Zorg. MO wil een dynamische afdeling zijn die door haar nauwe relatie met de samenleving snel kan inspringen op veranderingen en waar het werk leuk en afwisselend is.

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker die zelfstandig de volgende taken kan oppakken:

  • Opstellen van beleid, verordeningen en beleidsregels bij wijzigingen Wwb en minimaregels (o.a. wetsvoorstel WWB-maatregelen 2014, vernieuwing armoedebeleid);
  • Adviseren en rapporteren over ontwikkelingen en uitvoering op de terreinen minimabeleid  en WWB (o.a. besluit bijstandsverlening zelfstandigen en jeugdwerkloosheid).
  • Mede zorgdragen voor financiële rapportage (FIRAP) aangaande  Wwb (i.s.m. controllers)
  • Pro-actief contacten onderhouden met de afdeling Sociale Zaken;
  • Waar nodig afstemming van werkzaamheden op regionaal/provinciaal niveau
  • Werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling

Waar zijn wij naar op zoek?

Van de kandidaat verwachten wij HBO/ WO werk- en denkniveau, Aantoonbare ervaring met het schrijven van Verordening en beleidsregels,  Aantoonbare ervaring met het schrijven van beleids- college en raadsvoorstellen, Aantoonbare ervaring op de beleidsterreinen minimabeleid en Wwb, Volledig zelfstandig intern en extern kunnen opereren, Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, Kennis van wetgeving en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van minimabeleid en Wwb.

Wij zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de eigenschappen: initiatiefnemer, flexibel en oplossingsgericht. Je moet goed kunnen samenwerken, communiceren zowel met de doelgroep als externe partners en interne collega’s  en het schrijven in heldere en begrijpelijke taal.  Gedurende de selectiegesprekken bij gemeente zullen deze competenties beoordeeld worden. De focus van de opdracht ligt met name op beleidswerkzaamheden voor de Wwb en het minimabeleid. Kennis van WSW is een pré.

De overeenkomst wordt in eerste instantie voor de duur van een half jaar aangegaan, waarbij de  intentie wordt uitgesproken om de overeenkomst te verlengen tot 31 december 2014.

Eisen:

  • Minimaal afgeronde opleiding op HBO-niveau
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met beleidsontwikkeling & -uitvoering van minimabeleid en Wwb
  • Minimaal 7 jaar ervaring bij overheidsorganisatie of adviesbureau gedurende de afgelopen 9 jaar
  • CV beslaat maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands en bevat minimaal 2 referenties.

Over Holland Talent Group:

De Holland Talent Group is een krachtige bundeling van uiteenlopende specialismen op het gebied van arbeidsbemiddeling die de fundering vormen van de organisatie. Een uitgebalanceerde multidisciplinaire samenwerking in één groep geeft -door jarenlange ervaring- kracht, continuïteit en een breed arsenaal aan oplossingen.

We zijn trots op onze mensen. Op onze kandidaten en op onze accountmanagers met een stevige commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en wat heeft gespeeld. Gisteren, vandaag en morgen.

Wij helpen u graag  verder op weg binnen Finance, Techniek, Overheid, ICT, Executives, PR & Marketing en Office & HR.

Al onze actuele vacatures vindt u op de website www.hollandtalentgroup.com.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 30 januari 2014 om 09.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan Holland Talent Group kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van Holland Talent Group? U kunt ons ook volgen op LinkedIn , Twitter en Facebook.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s