Hoe krijg je een team van Olympische winnaars?

De Olympische Spelen zitten er weer op. Hét event waar sporters kunnen excelleren. Wil jij ook een team van winnaars? Neem dan een voorbeeld aan sporters:

5. Heb een gemeenschappelijke rivaal Op welk niveau, in welke klasse dan ook, ieder sportteam heeft een rivaal. Ajax heeft Feyenoord, het Nederlands elftal heeft Duitsland en Bal op het Dak 15 heeft Slootvissers 11.

Als het om derby’s gaat, bestaan vriendschappelijke wedstrijden niet. Bij deze matches gaat iedereen gaat er vol voor. Of de inzet nou het kampioenschap is, of dat het om een oefenwedstrijd gaat. Het gezamenlijke doel moet en zal behaald worden, want ‘wat er ook gebeurt, verliezen van die ploeg gaat ons nooit gebeuren!’

Zorg dus voor een gemeenschappelijke rivaal. Dat kan de concurrent zijn. Maar ook een andere afdeling binnen het bedrijf. Wie haalt de meeste omzet binnen?

4. Verlies samen Wat doe je als u achterstaat? Hoe ga je als groep om met verlies? Begint iedereen op elkaar te schelden? Of geef je elkaar opbouwende kritiek en ga je toch nog voor de winst? En als dat niet meer gaat, accepteer je het verlies dan als een team?

Niemand vindt het leuk om te verliezen. Maar de manier waarop je er met z’n allen mee omgaat is van essentieel belang voor de teamspirit. Verliezen doe je samen. Leer van uw fouten en gebruik de opgedane ervaring om de volgende keer te winnen. Of om die target wél te halen.

3. Vier je winsten Kampioen worden is fantastisch. Niet door de beker die u krijgt, maar vanwege het feest dat je daarna kunt vieren.

Zoals eerder gezegd: sport verbroedert, en een groot deel van daarvan gebeurt in de kleedkamer en in de kantine. Vier successen daarom met het hele team, ook in het bedrijfsleven. Deel schouderklopjes uit en complimenteer uw medewerkers.

2. Wees bereid offers te maken voor het team Tijdens het voetballen is het wel eens noodzakelijk een doorgebroken speler neerhalen, ook al weet u dat het een kaart oplevert. In het honkbal moeten spelers soms een opofferings-stootslag maken, of ‘een bal opvangen voor het team.’

Jezelf opofferen voor het gemeenschappelijke doel hoort er nou eenmaal bij. Misschien dat een speler er persoonlijk niet altijd beter van wordt, maar het belang van het team gaat altijd voor. In een goede ploeg is iedereen zich daar van bewust.

1. Gun elkaar succes Het beste uit jezelf proberen te halen is natuurlijk een goede zaak, maar niet als dat ten koste gaat van anderen. In een echt team gunt iedereen elkaar de bal, en spelen ze deze rond tot er een kans is om te scoren.

Denk dus niet alleen aan uw persoonlijke target. Geef je collega een voorzet, als hij meer kans heeft om die ene klant binnen te halen. Alleen zó kunt je winnen.

(Bron: het blog Werken Vandaag van Monsterboard. Geplaatst door Hugo Stienstra.  http://www.monsterboardblog.nl/hoe-krijg-ook-jij-een-team-van-olympische-winnaars-vijf-tips/ )

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s