Gezocht: beleidsadviseur Jeugd

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Beleidsadviseur Jeugd voor 20 uur per week vanaf 18 juni voor een periode van 4 à 5 maanden. Het betreft een vervanging in het kader van zwangerschapsverlof.

Functie-inhoud:

Je wordt Beleidsadviseur Jeugd bij het team Maatschappelijke Ontwikkeling. Het team Maatschappelijke Ontwikkeling bestaat uit 3 pijlers: Samenleving, WMO en Jeugd. De pijler jeugd is verantwoordelijk voor het integraal jeugdbeleid waaronder de decentralisatie Jeugdzorg, het Centrum voor Jeugd- en Gezin, Jeugd- en Jongerenwerk en Kinderopvang.

De gemeente is bezig haar beleidskaders ten behoeve van het subsidiebeleid te concretiseren. De beleidsadviseur Jeugd voert onder meer de volgende werkzaamheden uit:

Nota subsidiekaders Jeugd

 • Uitwerken beleidskaders jeugd tot concrete doelstellingen
 • Afstemmen subsidiekaders met de pijlers Samenleving en Wmo
 • Inzichtelijk maken consequenties concept beleidskaders voor huidige subsidierelaties jeugd
 • Vormgeven en regiseren van het participatietraject jeugd ten behoeve van de subsidiekaders

Subsidieaanvragen 2013

 • Beoordelen en beschikkingen opstellen van subsidie-aanvragen 2013 in het kader van het preventief jeugdbeleid en schoolmaatschappelijk werk.

Decentralisatie jeugdzorg

 • Uitvoeren van werkzaamheden in het kader van de decentralisatie jeugdzorg zoals bijwonen van en input leveren aan regionale bijeenkomsten. En voorbereidingen treffen in het lokale preventief jeugdbeleid.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Kandidaat beschikt over een HBO of WO-diploma
 • Minimaal 2 (liefst meer dan 4) jaar werkzaam op het gebied van advisering op het gebied van jeugd zoals omschreven in deze offerteaanvraag.
 • Aantoonbaar inhoudelijke kennis en praktische ervaring met betrekking tot het adviseren over het subsidiebeleid.
 • Ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie
 • Kandidaat beschikt over de volgende competenties: -Problemen kun je snel analyseren, waarna je met oplossingen komt. Deze oplossingen kun je zowel mondeling als schriftelijk goed verwoorden; Je kunt abstracte kaders vertalen naar concrete doelstellingen; – Je zoekt gemakkelijk de samenwerking met interne en externe partners; – Je bent flexibel en stressbestendig; – Je weet wat er in de politiek en in de maatschappij speelt en je kunt dit vertalen in je werk; – Je bent ondernemend en initiatiefrijk. Wat je begint, maak je ook af.
 • De gemeente hanteert prijs eveneens als criterium
 • De kandidaat dient een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) te (kunnen) overleggen.
 • De aangeboden kandidaat is beschikbaar voor 20 uren per week gedurende minimaal 16 en maximaal 20 weken bij voorkeur vanaf 6 juni maar in ieder geval vanaf 18 juni 2012. De einddatum is nog niet bekend en zal in onderling overleg worden bepaald (maximaal 20 weken na startdatum)
 • De gemeente vraagt naast het CV ook een motivatiebrief van de kandidaat
 • Minimaal één referentie van een eerder vergelijkbare opdracht/project .

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 29 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s