Gezocht: archiefspecialist

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Drenthe een archiefspecialist voor 16 uur per week, vanaf 4 juni 2012 tot 8 mei 2013 (met kans op verlenging van 3 maanden).

Functie-inhoud:

De omgeving van het team Document- en Informatievoorziening (DIV) is flink aan het veranderen en DIV moet hier in meegaan. Fysieke documentstromen worden in een snel tempo vervangen door digitale documentstromen. Een hybride situatie is ondertussen ontstaan en dit brengt voor DIV nieuwe uitdagingen met zich mee. Momenteel is er extra aandacht gevraagd voor de verwerking van archiefstukken. Er spelen verschillende vraagstukken, zoals o.a. wijze van archiefinrichting, achterstanden, mogelijk inefficiënte verwerking van archiefstukken, komst van een zaaksysteem. Om deze vraagstukken aan te pakken zijn op zoek naar extra expertise op het gebied van archiveren. We hiervoor hebben aanvullende kennis en ervaring nodig.

Taken: Archiefmedewerkers helpen en ondersteunen door

 • het op hoofdlijnen in kaart brengen van huidige werkwijzen van het archief
 • te observeren, te analyseren, te adviseren en te komen met verbetervoorstellen
 • het medemogelijk maken van het verbeteren van bestaande werkwijzen
 • een aanpak op te stellen en prioritering aan te brengen in het verwerken van archiefachterstanden
 • te mobiliseren en te stimuleren in een nieuwe manier van werken

Waar zijn wij naar op zoek?

Wij zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste  DIV-medewerker die het team DIV kan helpen om de vraagstukken die spelen bij de archivering aan te pakken en op te lossen.

Eisen:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Goede vakopleiding. Minimaal SOD II, HMDI, of gelijkend
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met zaakgericht archiveren, archiefinrichting bij verschillende gemeenten en met hybride archiveren.
 • Analytisch sterk. In staat zijn om deelproblemen te onderscheiden van hoofdproblemen, oorzaak en gevolg goed te scheiden en de juiste verbanden te leggen
 • Communicatief sterk. In staat zijn om wensen en problemen van medewerkers te achterhalen en nieuwe werkwijzen duidelijk uit te leggen
 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen (o.m. zaakgericht werken, digitalisering werkprocessen)
 • Aantoonbare ervaring met Corsa
 • Je hebt minimaal twee referenties van vergelijkbare opdrachten

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. Via onze eigen opleidingstrajecten kunnen we onze huidige en nieuwe medewerkers laten voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit de markt. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief een referentie van een vergelijkbaar project naar:   vincent@kmsoverheid.nl ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030037.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 16 mei 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s