Gezocht: Strategisch Adviseur Klimaat en Duurzaamheid

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Nijkerk in Gelderland een Strategisch Adviseur Klimaat en Duurzaamheid vanaf 17 juni tot 17 oktober 2013 voor 12-32 uur per week met kans op verlenging met een jaar.

Functie-inhoud:

De gemeente Nijkerk wil in 2035 CO2-neutraal zijn. Het klimaatbeleid van de gemeente Nijkerk is gericht op het mobiliseren van maatschappelijke energie. Vanuit dit perspectief kiest de gemeente voor een strategie gebaseerd op drie speerpunten:

  1. Mobilisatie van de samenleving;
  2. Het van elkaar leren bevorderen en een ‘podium’ bieden om alle successen te delen;
  3. Actief op zoek gaan naar geldstromen om lokale / regionale projecten te financieren.

Het zwaartepunt van deze opdracht ligt bij het laatste punt. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheid voor het opzetten van een lokaal of regionaal klimaatfonds. Daarnaast bestaat de opdracht uit het verleiden van zoveel mogelijk bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners zélf met duurzame initiatieven aan de slag te gaan. Alleen daar waar mensen iets nodig hebben, kijk je wat je kunt bijdragen, zodat mensen hun initiatief op eigen kracht en naar eigen idee verder kunnen blijven dragen.

Je hebt een voorbeeldfunctie naar andere ambtenaren en bestuurders van Nijkerk in de aanpak om maatschappelijke initiatieven te stimuleren of te entameren, mensen te enthousiasmeren en met interesse te volgen.

De opdracht wordt waarschijnlijk in duo uitgevoerd met een interne medewerker. Een eventuele urenuitbreiding hangt hiermee samen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • Aantoonbare ervaring met het succesvol entameren en mobiliseren van maatschappelijke partijen en inwoners door heldere beschrijving van behaalde successen
  • Minimaal 3 jaar ervaring met vergelijkbare opdrachten op het vakgebied bij de gemeentelijke overheid in de laatste 5 jaar
  • U voldoet aan de competenties: Verbinder van mensen; Een netwerker, die zichtbaar is; Communicatief vaardig; Politieke sensitiviteit; Initiatiefrijk; Organiseren
  • Je CV bestaat uit maximaal 4 pagina’s, opgesteld in het Nederlands en u kunt twee referenties van vergelijkbare projecten overleggen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 11 juni om 23.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s