Gezocht: beleidsmedewerker Sociale Zaken

cropped-htg_htg.jpgHolland Talent Group zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Beleidsmedewerker Sociale Zaken vanaf begin april 2014 tot 1 juli 2015 voor 36 uur per week met optie op verlenging.

Functie-inhoud:

De afdeling Sociale Zaken is in beweging, niet in de laatste plaats door alle komende wijzigingen binnen het Sociale Domein. Nieuwe wetgeving zorgt voor ingrijpende aanpassingen: o.a. door de invoering van de kostendelersnorm, ontwikkelingen in de arbeidsmarktregio met nieuwe doelgroepen, het Werkbedrijf, de invoering van loonwaardemethoden met specifieke loonkostensubsidie, de aanscherping en harmonisering van het sanctiebeleid.  Los daarvan staan in de gemeente voor 2014 ook  nog een aantal andere belangrijke en omvangrijke beleidsonderwerpen op de rol.

We verwachten dat de allround beleidsmedewerker zelfstandig aan de slag kan met verschillende (nieuwe) beleidsonderwerpen. De persoon die we zoeken is in staat om zich nieuwe onderwerpen snel eigen te maken. 

De beleidsmedewerker die we zoeken zal zich in ieder geval, maar niet uitsluitend, gaan bezighouden met: • Het beheren van het beleidsdossier schuldhulpverlening • Het uitvoeren van een evaluatie van het dienstverleningsconcept schuldhulpverlening. • De beleidskeuze collectieve zorgverzekering en de aanbesteding daarvan. • De actualisering en ontwikkeling van de kaders voor re-integratiebeleid en de vertaling daarvan in activiteiten en instrumenten. • Het opstellen van de kadernota i.v.m. intensivering armoedebeleid. • Het beheren van het beleidsdossier volwasseneneducatie. • De implementatie van sociale activering en tegenprestatie.

Taken:

 1. Ontwikkelen van beleid en adviseren op het terrein van sociale zaken, en dan met name op de genoemde beleidsonderwerpen:
  • verricht onderzoek, volgt en evalueert ontwikkelingen;
  • vertaalt deze in voorstellen en notities;
  • adviseert het management en het bestuur.
 2. Zorg dragen voor de (beleids)uitvoering op het terrein van sociale zaken:
  •organiseert en coördineert activiteiten die betrekking hebben op het uitvoeringsgereed maken van het beleid;
  • draagt zorg voor de uitwerking van vastgesteld beleid in concrete verordeningen en/of regelingen en/of maatregelen e.d.;
  • draagt zorg voor de inhoud van communicatie-uitingen op het genoemde terrein.
 3. Verrichten van overige werkzaamheden:
  • Bijdrage leveren aan stukken t.b.v. de P&C-cyclus (o.a. begroting, jaarrekening , monitor-informatie ed.)
  • Bijdrage leveren t.b.v, Adviesraad

Waar zijn wij naar op zoek?

Je bent een daadkrachtige, ervaren en flexibele beleidsmedewerker. Je hebt een uitstekend gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen. De sociale wetgeving kent voor jou geen geheimen en je bent goed ingevoerd in de uitvoeringspraktijk op het gebied van inkomen, reïntegratie en schuldhulpverlening. Samenwerking en integraal denken en handelen staat in jouw werk centraal, je weet constructieve verbindingen te leggen met ketenpartners en andere maatschappelijke organisaties. Je bent uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein (decentralisaties, participatiewet, wet gemeentelijke schuldhulpverlening, Wet maatregelen WWB). Je bent een goed onderhandelaar en beschikt over een vlotte pen.

Eisen:

 • Een relevante afgeronde HBO-opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring als beleidsmedewerker op het gebied van werk en inkomen (waarvan in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar bij een gemeente)
 • Aantoonbare ervaring met de begeleiding van aanbestedingsprocessen
 • Aantoonbare kennis van de relevante (bij de opdracht genoemde) beleidsterreinen
 • Je beschikt over de volgende competenties: Omgevingsbewustzijn, Probleemanalyse,  Stressbestendig, Praktisch, Resultaatgericht, Integer, Klantgericht
 • Je CV beslaat maximaal 5 pagina’s en bevat minimaal twee recente en relevante referenties

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 04-04-2014 van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Over Holland Talent Group:

De Holland Talent Group is een krachtige bundeling van uiteenlopende specialismen op het gebied van arbeidsbemiddeling die de fundering vormen van de organisatie. Een uitgebalanceerde multidisciplinaire samenwerking in één groep geeft -door jarenlange ervaring- kracht, continuïteit en een breed arsenaal aan oplossingen.

We zijn trots op onze mensen. Op onze kandidaten en op onze accountmanagers met een stevige commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en wat heeft gespeeld. Gisteren, vandaag en morgen.

Wij helpen u graag  verder op weg binnen Finance, Techniek, Overheid, ICT, Executives, PR & Marketing en Office & HR.

Al onze actuele vacatures vindt u op de website www.hollandtalentgroup.com.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@hollandtalentgroup.com  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 27 maart 2014 om 16.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan Holland Talent Group kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van Holland Talent Group? U kunt ons ook volgen op LinkedIn , Twitter en Facebook.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s