Gezocht: Projectleider Zaakgericht Werken

cropped-htg_htg.jpgHolland Talent Group zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Projectleider Zaakgericht Werken voor 2-3 dagen per week, vanaf 15 maart 2014 tot 15 september 2014 met optie op verlenging met 3 maanden.

Functie-inhoud:

Doel van het zaakgericht werken is om de dienstverlening voor de burgers, ondernemers en instellingen transparanter te maken. Met zaakgericht werken kunnen de Zoetermeerse processen worden gestandaardiseerd en beter gestuurd gestandaardiseerd en beter gestuurd worden waardoor kwaliteit en doorlooptijd beter kunnen worden beheerst.

De opdracht voor de projectleider zaakgericht werken is:

 • Het nader uitwerken van concept zaakgericht werken binnen Zoetermeer.
 • Dit concept afstemmen op de (on)mogelijkheden van de technische infrastructuur en ondersteunende applicaties.
 • Dit concept ook visueel maken zodat duidelijk wordt wat de organisatie mag/kan verwachten.
 • Het ‘meenemen’ van de organisatie in het concept
 • Het maken van een omgevingsanalyse, in beeld brengen van kansen, bedreigingen en mogelijke weerstand.
 • Het opstellen van een gedragen, praktisch en realistisch Plan van Aanpak met een organisatiebrede planning.
 • Het zaakgericht (laten) beschrijven, inrichten en implementeren van een nader te bepalen aantal processen.
 • Het inwerken/opleiden van een interne projectleider en andere direct betrokkenen.

Als deze eerste basis van zaakgericht werken staat en werkt, draagt de projectleider het project over aan een interne projectleider.

De projectleider beschikt over conceptueel vermogen voor het nader uitwerken van het concept zaakgericht werken. De projectleider is een verbindend type en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zodat hij zijn weg kan vinden in een organisatie in beweging en draagvlak kan creëren, vanwege de complexiteit van het project en de lopende organisatieontwikkeling. De projectleider kan en wil “met de voeten in de klei” en zorgt er ervoor zorgen dat processen zaakgericht worden beschreven, ingericht en geïmplementeerd (inclusief voortgangsrapportages).

Waar zijn wij naar op zoek?

De kandidaten wordt gevraagd om beknopt te beschrijven (maximaal 3 A4) waarin hij/zij aangeeft hoe hij dit project wil aanpakken. Onderdelen daarvan zijn: wijze van uitwerken van het concept zaakgericht, wijze van creëren draagvlak en aanpak implementatie en overdracht. Doel van dit plan is dat de gemeente inzicht krijgt in de manier van denken en (samen)werken van de kandidaat.  De aanpak is onderdeel van het gesprek.

Eisen:

 • HBO/WO- werk denkniveau
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in de afgelopen 10 jaar als project- of procesmanager binnen de (gemeentelijke) overheid of andere complexe organisaties
 • Aantoonbare ervaring met verandertrajecten en implementatie van processen
 • Aantoonbare kennis van zaakgericht werken en dienstverlening/Antwoordconcept
 • Aantoonbare affiniteit met en globale kennis van ICT
 • De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken:Analytisch denkvermogen:  dringt snel tot de kern door en onderscheidt hoofd- en bijzaken; Doortastend en resultaatgericht; Samenwerkingsgericht, beschikt over overtuigingskracht; Sterke verbindende kwaliteiten; Procesgericht en zorgvuldig in processen
 • Uw Cv inclusief Plan van Aanpak beslaat maximaal 8 pagina’s, is opgesteld in het Nederlands en bevat minimaal 2 relevante en recente referenties

Over Holland Talent Group:

De Holland Talent Group is een krachtige bundeling van uiteenlopende specialismen op het gebied van arbeidsbemiddeling die de fundering vormen van de organisatie. Een uitgebalanceerde multidisciplinaire samenwerking in één groep geeft -door jarenlange ervaring- kracht, continuïteit en een breed arsenaal aan oplossingen.

We zijn trots op onze mensen. Op onze kandidaten en op onze accountmanagers met een stevige commerciële achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling. Zij kennen de arbeidsmarkt en weten wat er speelt en wat heeft gespeeld. Gisteren, vandaag en morgen.

Wij helpen u graag  verder op weg binnen Finance, Techniek, Overheid, ICT, Executives, PR & Marketing en Office & HR.

Al onze actuele vacatures vindt u op de website www.hollandtalentgroup.com.

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@hollandtalentgroup.com  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 5 maart 2014 om 17.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan Holland Talent Group kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van Holland Talent Group? U kunt ons ook volgen op LinkedIn , Twitter en Facebook.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s