Gezocht: beleidsmedewerker Welzijn en Zorg

htg_logo_cmykKMS Overheid zoekt namens een gemeente in Noord-Brabant een Beleidsmedewerker Welzijn en Zorg vanaf 4 maart 2014 tot circa 23 juni 2014 voor 24 uur per week.

Functie-inhoud:

Taken:

 • de vakspecialist draagt zorg voor het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van beleid.
 • de vakspecialist weet beleidsonderwerpen te vertalen in concrete probleemstellingen en praktische uitvoeringsprojecten.
 • de vakspecialist participeert met een grote mate van zelfstandigheid, in de diverse (regionale) netwerken en overleggen.
 • de vakspecialist onderhoudt een nauwe samenwerking met in- en externe partners.
 • de vakspecialist is flexibel inzetbaar op het brede terrein van de Wmo (prestatievelden 7,8,9) en heeft oog en oor voor nieuwe ontwikkelingen en taken.
 • de vakspecialist kan deze ontwikkelingen vertalen naar duurzaam en toekomstbestendig beleid
 • Huidige vakspecialist participeert in de volgende overleggen: Positieve gezondheid (vanuit PNM), Mantelzorg en wonen (Strategische visie LvC), geriatrisch netwerk, Werkgroep AWBZ, dagbesteding, RAO mantelzorg, RAO zorg en welzijn, RAO Bno GGD, RAO Bno wmo789, Platform OGGZ, Wijkgericht werken.  Is daarnaast contactambtenaar voor de GGD en verantwoordelijk voor de implementatie van het (onlangs) vastgestelde (regionale) mantelzorg- en gezondheidsbeleid. In het kader van de WMO worden er ook aan diverse instellingen subsidies verstrekt, de verwerking hiervan ligt ook bij deze vakspecialist. In het kader van het gezondheidsbeleid dient het project “think before you drink” (NIX) uitgerold te worden.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zijn op zoek naar een communicatief sterk persoon die gewend is om te communiceren met partners op verschillend abstractieniveau in een complexe politiek- bestuurlijke omgeving. Enthousiasme, relativeringsvermogen, slagvaardigheid, daadkracht het kunnen onderhandelen en ideeën geaccepteerd krijgen zijn vaardigheden die wij verwachten.

Eisen:

 • kandidaat beschikt over een Academisch werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of ervaring
 • kandidaat heeft ervaring binnen een gemeentelijke instelling
 • kandidaat heeft inhoudelijke kennis van de prestatievelden 7,8,9 van de WMO
 • kandidaat heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen (politieke antenne)
 • kandidaat is op de hoogte is van gemeentelijke organisaties en procedures (advisering bestuur, subsidie verlening en inkoopprocessen)
 • kandidaat heeft ervaring met het ontwikkelen van beleid en het uitvoeren van projecten.
 • kandidaat kent inhoudelijk de ontwikkelingen op het gebied van transitie AWBZ.

Wensen:

 • de kandidaat is in de afgelopen drie jaren minimaal twee keer in een vergelijkbare functie werkzaam geweest.
 • de kandidaat is bekend op de prestatievelden 7,8,9 van de WMO en heeft in een soortgelijke functie hiermee gewerkt.
 • de kandidaat heeft goede contactuele eigenschappen, is communicatief sterk en is gewend om te communiceren met partners op verschillend abstractieniveau in een complexe politiek- bestuurlijke omgeving.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 16 januari 2014 om 15.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s