Gezocht: loopbaanadviseur

htg_logo_cmykKMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Loopbaanadviseur vanaf 20 januari 2014 tot 31 december 2014 voor 0-24 uur per week met kans op verlenging met een jaar.

Functie-inhoud:

De Gemeente wil een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Een van de instrumenten is een vrijwillig traject, gericht op ontwikkeling of mobiliteit. Daarnaast bieden we ook begeleiding in het kader van Van-Werk-Naar-Werk. Voor de begeleiding van de trajecten zijn we op zoek naar dienstverleners voor een opdracht van maximaal 470 uur.  De formats voor deze trajecten en groepsbegeleiding zijn al ontwikkeld. De begeleiding vindt plaats in het gemeentehuis van de Gemeente. De verwachte aantallen voor de korte termijn zijn 10 VWNW  trajecten en 30  ontwikkelgericht. De uren kunnen ook ingezet worden voor ondersteuning bij  projecten ten behoeve van mobiliteit voor de hele organisatie.  De werkzaamheden vinden plaats in de ruimte van de TalentenCoach, het centrum voor ontwikkeling en mobiliteit ten behoeve van de medewerkers van de Gemeente. Dit centrum bestaat uit 2 medewerkers en een flexibele schil van loopbaanadviseurs.  De TalentenCoach is gepositioneerd bij het team PO&O en Communicatie van de Gemeente.

Het einddoel van deze opdracht is:
– 75% van de herplaatsingskandidaten hebben een andere baan;
– alle vrijwillige trajecten worden  afgesloten met of een persoonlijke ontwikkelplan of andere baan;
– bijdrage leveren aan bevorderen van mobiliteit en ontwikkeling in de organisatie

Taken / werkzaamheden:

Bij een vrijwillig traject: – Opstellen van een plan van aanpak – Begeleiden en adviseren bij een ontwikkeltraject/persoonlijk ontwikkel plan – Coaching bij gedragsverandering – Adviseren van leidinggevende.

Bij een Van-Werk-Naar-Werk-traject: – Opstellen en uitvoeren van een VWNW-contract – Draagvlak creëren bij het vaststellen VWNW bij kandidaat en leidinggevende – Kandidaat ondersteunen in zijn/haar kracht te komen – Dossier opbouwen – Evaluaties met leidinggevende en kandidaat, per kwartaal.

Groepsbegeleiding en het geven van workshops hoort bij de taken.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 6 jaar als loopbaanadviseur bij een overheidsinstelling
 • Op afroep beschikbaar binnen 2 weken, in de periode van 20 januari 2014 tot 1 januari 2015 voor een inzet van 0 tot 24 uur per week
 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, aangevuld met scholing op het gebied van ontwikkeling en mobiliteit
 • Kennis van WIA, VWNW, CAR-uwo voor ambtenaren
 • Ervaring met Meurs Q-1000, begeleiding en terugkoppelen van testen
 • Registratie CMI of NOLOC-gecertificeerd
 • Ervaring met training van groepen
 • Kennis van / ervaring met de gemeente Westland
 • Beschikt over een eigen (regionaal) netwerk
 • U beschikt over de competenties Direct klantcontact (empathie, confronteren, coaching en aansturen op zelfregie), Interne organisatie (kunnen voeren van een doelmatige administratie, legt verantwoording af aan de projectcoördinator) en Externe organisatie (kennis van de (interne en externe) arbeidsmarkt en beschikken over een eigen netwerk).
 • Het CV beslaat maximaal 5 pagina’s, is opgesteld in het Nederlands en bevat minimaal 2 referenties

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 14 januari 2014 om 10.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s