Gezocht: Consulent Leerplicht Voortijdig Schoolverlaters (RMC)

htg_logo_cmykKMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Consulent Leerplicht Voortijdig Schoolverlaters (RMC) voor 24-26 uur per week, vanaf 6 januari 2014 tot 31 december 2015.

Functie-inhoud:

Je gaat de werkzaamheden op het snijvlak van Leerplicht en VSV uitvoeren en jongeren begeleiden die de overstap tussen het VO en MBO maken. Je pakt verzuimmeldingen op van jongeren die door de ROC’s worden gemeld en voorkomt dat de jongeren voortijdig schoolverlaters worden. Integraal werken is voor jou vanzelfsprekend. Tevens werk je mee aan de ontwikkelingen op gebied van de ‘nieuwe doelgroepen’ waar de gemeente verantwoordelijk voor wordt zoals burgers met een Wajong uitkering.

Het doel van je functie is het begeleiden van jongeren (16 tot 23 jaar) naar het onderwijs, dan wel de hoogst haalbare arbeidsmarktpositie. Dit bereiken we door het motiveren en activeren van jongeren tot deelname aan een traject naar school of werk of een combinatie van beide met uitzicht op een startkwalificatie.

 • Zelfstandig beheren van een caseload, bewaken van de voortgang en fungeren als regisseur m.b.t. het uitgezette traject naar een startkwalificatie of duurzame plaats op de arbeidsmarkt;
 • Opstellen van een duidelijke diagnose van de jongere waarin de ontwikkelpunten van de jongere worden benoemd in relatie tot een duidelijk aangegeven resultaat (startkwalificatie of duurzame plek op de arbeidsmarkt);
 • Het maken en opstellen van een trajectplan met de jongere en het daarbinnen bepalen van de begeleiding in het traject naar school en de inzet van instrumenten/trajecten;
 • Voeren van gesprekken met de jongere waarbij je motiveert, stimuleert, activeert en indien nodig confronteert;
 • Bewaken van de voortgang van het vastgestelde traject (inclusief nazorg)
 • Het tijdig en zorgvuldig registreren van het traject van de jongere ten behoeve van de eigen organisatie en/of rapportages aan het ministerie;
 • Maken van afspraken met hulpinstanties en zorgnetwerken ter ondersteuning van de jongeren in hun traject;
 • Onderhouden van externe contacten en deelnemen aan regionale overleggen met onderwijs, hulpverlening, werkgelegenheidsorganisaties, jongerenwerk, politie en leerplicht;
 • Uitvoeren van groepsgerichte of projectgerichte activiteiten voor de doelgroep jongeren.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als consulent vsv gedurende de laatste 5 jaar
 • Ervaring met Key2O en dilemmamanager
 • Aantoonbare kennis van de Leerplichtwet, Wet op de kwalificatieplicht en de RMC-wetgeving
 • Aantoonbare kennis van de sociale kaart van Westland en de regio op het gebied van scholing, arbeidstoeleiding, welzijn en zorg
 • Beschikbaar op de maandagen, woensdag en vrijdagen
 • Je dient over de volgende competenties te beschikken: Klantgericht; Professioneel; Inlevingsvermogen; Overtuigingskracht ; Probleemanalyse; Resultaatgericht; Samenwerken.
 • Je CV bestaat uit maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, en bevat minimaal 2 referenties.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 17-12-2013.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 13 december 2013 om 12.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s