Gezocht: Communicatieadviseur

htg_logo_cmykKMS Overheid zoekt namens een gemeente in Limburg een Communicatieadviseur voor 32 uur per week, vanaf 1 januari 2014 tot en met 30 juni 2014 met kans op verlenging met 4×3 maanden.

Functie-inhoud:

Er zijn vele ontwikkelingen in de gemeente op het gebied van welzijn, zorg en werk. Zelfsturing/zelfredzaamheid en decentralisatie van taken en verantwoordelijkheden vormen hierbij de basis. Hierdoor zullen de verhoudingen tussen overheid, instellingen en burgers drastisch veranderen.

De kernwaarden hierbij zijn vertrouwen, betrokkenheid, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en wederkerigheid. De veranderende rol van de gemeente, van regisseur naar facilitator, vraagt om een andere manier van communiceren.

Voor communicatie zijn er enkele hoofdopgaven: – Er gaat veel veranderen (Decentralisatie van Rijkstaken, ontwikkeling Huizen van de Wijk, Sociale wijkteams, wetten, regels, procedures en producten). Daarbij spelen we als gemeente een leidende rol. Deze veranderingen moeten we uitleggen. Hierbij is het belangrijk om logische verbindingen te leggen tussen diverse ontwikkelingen in het domein. – Omdat de verhoudingen tussen overheid en samenleving drastisch gaan veranderen, is een cultuuromslag/gedragsverandering nodig zowel intern als extern. Communicatie kan bijdragen aan deze verandering door te verbinden, inspireren, motiveren en het gesprek op gang brengen.

Deze veranderende rol van de overheid vraagt tevens om een heroriëntatie op de wijze van communiceren. We keren de richting van communicatie om. We gaan minder zenden en meer ontvangen! Inwoners, partners, instellingen, verenigingen, etc. formuleren de input. Want de samenleving inspireert ons, de bijzondere mensen motiveren ons om goede plannen te maken en zij enthousiasmeren ons om hen te volgen in verantwoordelijkheid/autonomie om dingen zelf te regelen, samen en met anderen.

Voor de implimentatie en uitvoering van deze nieuwe communicatiestrategie zijn wij ter ondersteuning op zoek naar een tijdelijke communicatieadviseur.

Waar zijn wij naar op zoek?

De tijdelijke communicatieadviseur is een enthousiast, energiek, communicatief vaardig persoon die door zijn inhoudelijke kennis en ervaring binnen een 100.000+ gemeente in staat is samen met de projectorganisatie de juiste stappen te zetten in de communicatie rondom de sociale transities. De kandidaat dient, naast flexibiliteit, politieke- en organisatiesensitiviteit professioneel om te kunnen gaan met weerstand en verandermanagement. Ook dient de kandidaat een team player te zijn die in staat is het projectteam te motiveren en te inspireren. Daarnaast is de kandidaat in staat om kennis te delen en over te dragen.

Eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische communicatie-opleiding, kopie diploma bijvoegen
  • Je hebt ervaring met overheidscommunicatie bij een 100.000+-gemeente, aantoonbaar via concrete opdrachten en werkervaring in CV.
  • Je hebt ervaring met de veranderende rol van de overheid in relatie tot communicatie, aantoonbaar via concrete opdrachten en werkervaring in CV
  • Je hebt ervaring met verandermanagement, aantoonbaar in CV

Gunningscriteria:

  • Je hebt bij voorkeur meer dan 10, maar minimaal 5 jaar ervaring met overheidscommunicatie, aantoonbaar via concrete opdrachten en werkervaring in CV.
  • Je hebt zelf of de organisatie waarvan je deel uitmaakt heeft ervaring met de veranderende rol van de overheid in relatie tot communicatie bij liefst 4 of meer, maar minimaal 2 verschillende gemeenten, aantoonbaar in CV.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 13 december 2013 om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s