Gezocht: Strategisch Adviseur Economie & Arbeidsmarkt

htg_logo_cmykKMS Overheid zoekt namens de gemeente Nijkerk (Gelderland) een Strategisch Adviseur Regionale Samenwerking Economie & Arbeidsmarkt voor 32 uur per week vanaf omstreeks 1 januari 2014 voor de duur van 12 maanden met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

Tijdelijke versterking van het Team Ontwikkeling van de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling (MRO) van de gemeente. Afhankelijk van de specifieke ervaring en competenties van de kandidaat bepalen we welk werkpakket passend is. Het pakket wordt samengesteld uit onderstaande onderdelen:

Je geeft mede vorm aan de bestuurlijke ambitie van de gemeente in regionale verbanden en benut je netwerk:

 • Je bent ambtelijk vertegenwoordiger van Nijkerk in diverse overleggen op gebied van Economie (incl. Recreatie&Toerisme) en Arbeidsmarkt in de regio’s FoodValley en Amersfoort;
 • Je adviseert portefeuillehouders ter voorbereiding van de bestuurlijke overleggen op deze terreinen;
 • Je zorgt voor de voorbereiding van besluitvorming in college/raad t.a.v. integrale en algemeen regionale zaken (incl. voorbereiding op DB/AB-vergaderingen).
 •  Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een evaluatie en integraal advies t.a.v. regionale samenwerking

Vanuit het team ontwikkel je het (ruimtelijk) economisch beleid van Nijkerk en voert de regie op de uitvoering hiervan:

 • Je geeft nader richting aan uitvoering van promotie en acquisitiebeleid, detailhandelsbeleid, beleid op terrein van recreatie en toerisme, etc. en doet eventuele voorstellen voor bijstelling van beleid.
 • Je geeft verder vorm aan de samenwerkingsrelatie met het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, etc. Bijvoorbeeld door ondersteuning van platforms.
 • Je trekt eventueel (regionale) projecten zoals de doorontwikkeling van het foodproductiecentrum FoodValley en je verricht zonodig diverse uitvoerende werkzaamheden in dit kader.
 • Je geeft mede sturing en invulling aan bovengemeentelijk beleid op gebied van  Economie en Arbeidsmarkt (bijv. via provinciale en regionale structuurvisies).

Je bent verantwoordelijk voor aanleveren van planning- en controlinformatie met betrekking tot je werkveld.

Je geeft mede vorm aan de bestuurlijke ambitie van Nijkerk op het gebied van Recreatie en Toerisme:

 • Je ondersteunt enthousiast het platvorm R&T
 • Je bereidt diverse adviezen voor, die bijdragen aan versterking en promotie van de R&T-sector in Nijkerk;
 •  Je bent ambtelijk vertegenwoordiger van Nijkerk in diverse overleggen in regionaal verband;
 • Je adviseert de portefeuillehouder ter voorbereiding op bestuurlijke overleggen over R&T;
 • Je verricht zo nodig diverse uitvoerende werkzaamheden op het terrein van R&T

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau, met bijv. een afgeronde relevante opleiding op het gebied van (Ruimtelijke) Economie
 • Meer dan 5 jaar in de laatste 10 jaar ervaring met vergelijkbare opdrachten op het vakgebied bij de gemeentelijke overheid
 • Je beschikt over de competenties: Je hebt visie en bent goed in staat ook over de grenzen van je eigen vakgebied heen advies uit te brengen (integrale advisering); Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en mogelijkheden; Je hebt een duidelijke mening en kunt deze zowel schriftelijk als mondeling overtuigend verwoorden; Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en gewend regie te nemen; Je kunt goed samenwerken en bent klantgericht (intern een verbindende schakel vormen tussen de collega adviseurs van MRO en extern met het bedrijfsleven en andere partners)
 • Je CV bestaat uit max 4 pagina’s en bevat minimaal twee relevante en recente referenties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 19 november 2013 om 10.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s