Gezocht: beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Gelderland een Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling vanaf 28 oktober 2013 voor een periode van ongeveer 3 maanden, 8-24 uur per week.

Functie-inhoud:

De eenheid Ontwikkeling en Advies ontwikkelt in intensieve samenwerking en interactie met partners uit onze omgeving (naast bestuur veelal instellingen en maatschappelijke organisaties) voornamelijk richtinggevend beleid op zowel het brede maatschappelijke als het ruimtelijke terrein.

In de functie van beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het terrein Werk en Inkomen. De invoering van de Participatiewet doen wij samen met twee andere gemeenten. Jij participeert in deze projectgroep om voor onze gemeente de Participatiewet in te voeren. Ook voor de andere terreinen binnen Werk en Inkomen ben je verantwoordelijk. Dit betreft beleid op het gebied van de Wet werk en bijstand (en aanverwante regelingen), waaronder minimabeleid, terugvorderingbeleid en handhavingsbeleid.

Het is dus een brede en integrale functie waarbinnen veel ontwikkelingen spelen. Deze ontwikkelingen worden steeds meer ‘bovenlokaal’. Hierin heb je een rol als trekker en sparringpartner om het belang goed op tafel te krijgen, maar ook om het regionale belang mee te wegen. Van jou wordt verwacht dat je je kennis over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op een proactieve manier kunt inzetten. Samenhang met andere beleidsterreinen wordt steeds belangrijker en daarom zien we graag dat je je kunt bewegen in het spanningsveld tussen deze verschillende beleidsterreinen en de lokale en regionale belangen.

Wegens ziekte van onze huidige medewerker zijn wij op zoek naar een collega die de volgende zaken kan oppakken:

  1. Vervanging van de huidige medewerker. Inzet op het gehele gebied van Werk en Inkomen: zijnde met name werkzaamheden behorende bij de nieuwe participatiewet en de sociale werkvoorziening. Maar ook andere voorkomende werkzaamheden op het gebied van Werk en Inkomen kunnen er zijn. Dit speelt voor de duur van de ziekte van de huidige medewerker. Inschatting is dat dit qua uren in de loop van enkele maanden terugloopt.
  2. De oplevering van een Nota re-integratiebeleid. De verwachting is dat dit ongeveer 8 uur per week in beslag neemt, totdat deze nota is opgeleverd (circa 3 maanden). De Nota re-integratiebeleid dient sowieso opgeleverd te worden, ongeacht de terugkeer van de zieke medewerker.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • Minimaal HBO-opleiding afgerond
  • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het werken bij een gemeente
  • Recente werkervaring in de participatiewet
  • Ervaring met beleid op sociale werkvoorzieningen
  • Ervaring met het opstellen van re-integratiebeleid
  • U beschikt over de competenties klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en samenwerken
  • Uw CV bestaat uit max 5 pagina’s en bevat minimaal twee referenties

Daarnaast verwachten wij voor deze specifieke vacature dat je beschikt over een groot analytisch vermogen en denkkracht, bestuurssensitiviteit, netwerkvaardigheid, oordeelsvorming en initiatief. Je weet de landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen te vertalen naar concrete acties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 23 oktober 2013 om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s