Gezocht: senior Financieel Adviseur

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Senior Financieel Adviseur vanaf 26 augustus tot 15 oktober 2013 voor 24 uur per week, met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

De financieel consulent heeft bij alle producten van de Planning en control cyclus een ondersteunende, signalerende, en toetsende (=controlerende) rol. Tevens draagt de consulent zorg voor de aansluiting met en de verwerking van de vanuit de financiële invalshoek beoordeelde beleidsmatige informatie verkregen van de klanten. In het kader van de omslag die de gemeente doormaakt van een beheer- naar een ontwikkelgemeente liggen de kennis en vaardigheden van de gevraagde financieel consulent bij voorkeur ook op het terrein van de afdelingen maatschappij waaronder jeugd, sociaal domein, veiligheid, WMO en sport vallen en de afdeling publieksplein.

 • Je ondersteunt en adviseert het lijnmanagement betreffende financiële en bedrijfseconomische vraagstukken, met name voor de afdelingen maatschappij waaronder jeugd, sociaal domein, veiligheid, WMO en sport vallen en de afdeling publieksplein;
 • Je participeert waar nodig in projecten voor het onderdeel financiële deskundigheid;
 • Je verricht taken voor de totstandkoming van de producten van de Planning- en control cyclus en adviseert het lijnmanagement hierover;
 • Je vervult een actieve rol bij de verdere ontwikkeling van de producten van de Planning en control cyclus, waarbij doeltreffendheid en doelmatigheid voorop staan;
 • Je signaleert knelpunten en draagt mogelijke oplossingen en alternatieven aan;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente op het werkterrein financiën bij externe partijen;
 • Je stelt begrotingswijzigingen op die samenhangen met het consulentschap.
 • Creativiteit bij het meedenken in oplossingen van de mogelijke financiële vraagstukken bij de te adviseren afdelingen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Afgeronde HBO opleiding in de financiële- of bedrijfskundige richting
 • Minimaal 3 jaar ervaring met gemeentefinanciën van toepassing zijnde voorschriften (BBV)
 • Minimaal 3 jaar ervaring met Planning- en control cyclus, met name in projecten bij de afdelingen maatschappij waaronder jeugd, sociaal domein, veiligheid, WMO en sport vallen en de afdeling publieksplein.
 • Gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen
 • Cv bestaat uit maximaal 7 pagina’s en bevat minimaal twee recente en relevante referenties

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 20 augustus 2013 om 12.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s