Gezocht: Unitleider WMO-loket

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Unitleider WMO-loket vanaf 19 augustus tot 19 november 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

De huidige unitleider van het Wmo-loket zal een aantal projecten die met ingrijpende ontwikkelingen samenhangen, gaan trekken. Om die reden is de gemeente op zoek naar tijdelijke vervanging van haar rol als unitleider.
Terwijl alle ontwikkelingen plaatsvinden en meerdere collega’s in diverse (deel-)projecten en pilots een rol vervullen, blijft de winkel open. In deze weerbarstige en onrustige omgeving is van groot belang dat de medewerkers kunnen rekenen op de ondersteuning van een unitleider die van aanpakken weet.
Waar het gaat om de vakinhoud van de verschillende disciplines, spelen vooral de 3 coördinatoren die de unit telt, een belangrijke rol.

De interim unitleider die wij zoeken zal zich vooral met de volgende zaken bezighouden:

 • Sparringpartner voor consulenten en coördinatoren waar het gaat om dilemma’s die zich voordoen in weerbarstige (multiproblem-) casussen en waar nodig voeren van de regie over politiek gevoelige issues.
 • Waar nodig het realiseren van doorzettingsmacht.
 • In stand houden van de verbindingen tussen unit, management, bestuurders (burgemeester en wethouders) en de verschillende projectleiders.
 • P-taken
 • Onderhouden van externe contacten (voor zover deze niet een directe rol spelen in een van de veranderprojecten en als zodanig meer op de weg van de projectleiders Serviceplein liggen).
 • Signaleren van knelpunten die mogelijk ontstaan.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Een ervaren interim-manager die accepteert dat de richting van de ontwikkelingen al is bepaald en die graag zijn/haar ervaring inzet om het lopende proces te ondersteunen
 • Een peoples-manager met ervaring op een aantal van de genoemde werkterreinen
 • Een diplomatiek teamspeler die waar nodig stevig kan zijn op de inhoud en sterk in het behouden van de relatie.
 • Een communicatief sterke persoonlijkheid die steeds opnieuw de juiste toon en woorden vindt om ingewikkelde boodschappen te vertalen naar verschillende betrokkenen.
 • Een manager die durft te vertrouwen op de expertise van medewerkers en als zij daaraan behoefte hebben in staat is hen te ondersteunen op een hoogwaardig niveau.

Eisen:

 • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring in het sociale domein binnen een gemeentelijke organisatie
 • minimaal 2 interimopdrachten vervuld in genoemd sociaal domein binnen een gemeente
 • aantoonbare ervaring met een vergelijkbare functie in een gemeente van vergelijkbare omvang in tijden van grote turbulentie
 • CV (met motivatie en minimaal twee relevante en recente referenties) mag niet langer dan 7 pagina’s zijn.

Donderdag 15 en vrijdag 16 augustus 2013 tussen 10.00 en 14.00 uur vinden de gesprekken plaats.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 13 augustus 2013 om 18.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s