Gezocht: beleidsmedewerker Onderwijs

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Beleidsmedewerker Onderwijs  vanaf 12 augustus tot 31 december 2013 voor 24-32 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

De werkzaamheden gedurende deze periode bestaan onder andere uit:

 • Leerlingenvervoer: de doorloop van een aanbesteding leerlingenvervoer, eventuele afhandeling van bezwaarschriften leerlingenvervoer (verweerschrift, hoorzitting, B&W advies), adviseren over aanvragen leerlingenvervoer.
 • Onderwijsbeleid: overleg met samenwerkingsverbanden over Passend Onderwijs, afwikkelen van de jaarrekening van het openbaar primair onderwijs, organiseren van LEA overleggen met schoolbesturen en directeuren inclusief oppakken werkzaamheden die hieruit voortvloeien, bijwonen van bijeenkomsten RMC, schrijven van B&W adviezen en oppakken van diverse vragen die tijdens deze periode naar boven komen.
 • Onderwijshuisvesting Primair Onderwijs: Uitvoering geven aan projecten in het Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs, afronding projecten Overdracht of formele ingebruikgeving van negen schoolgebouwen en brandveiligheid schoolgebouwen, advisering Programma Voorzieningen Huisvesting Onderwijs en overheveling buitenonderhoud aan schoolbesturen, behandeling (spoed)aanvragen in het kader van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs, organisatie van het Op Overeenstemming Gericht Overleg Primair Onderwijs en accountmanagment voor schoolbesturen en schooldirecteuren.

In de eerste periode zal de focus liggen op Onderwijsbeleid en Leerlingenvervoer. In de tweede periode op Onderwijshuisvesting.

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor de volgende aspecten:

 • Inhoudelijk bijdragen aan de ontwikkeling van het beleidsveld Onderwijs, met als focusgebieden
 • onderwijshuisvesting primair onderwijs, leerlingenvervoer en onderwijsbeleid.
 • Verantwoordelijk voor de monitoring en evaluatie van de in- en externe uitvoering.
 • Verantwoordelijk voor financiële en juridische control, bijvoorbeeld opstellen van verweerschriften en hoorzittingen bezwaarschriften leerlingenvervoer.
 • Adviseur voor college van B&W en directie.
 • Deelnemen aan (interne/externe) overlegverbanden en project- en werkgroepen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • U beschikt over inhoudelijke kennis en bij voorkeur meer dan 3 jaar ervaring als beleidsadviseur op het gebied van onderwijsbeleid
 • U beschikt over inhoudelijke kennis en bij voorkeur meer dan 3 jaar ervaring als beleidsadviseur op het gebied van onderwijshuisvesting
 • U beschikt over inhoudelijke kennis en bij vorkeur meer dan 3 jaar ervaring als beleidsadviseur op het gebied van leerlingenvervoer
 • Een afgeronde HBO+ opleiding
 • U beschikt over de competenties: Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken; Uitstekende analytische vaardigheden en een heldere schrijfstijl; Effectief kunnen communiceren met alle niveaus in de organisatie en externe partijen; In staat om complexe situaties te overzien en hierbij hoofd- en bijzaken te onderscheiden; Een pragmatische resultaatgerichte houding; Uitstekende schriftelijke en mondelinge (uitdrukkings)vaardigheden in de Nederlandse taal; Politieke sensitiviteit.
 • Naast uw CV, stuurt u een motivatiebrief.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 31 juli 2013 om 23.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s