Gezocht: Beleidsadviseur, deelprojectleider Decentralisatie Jeugdzorg

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Limburg een Beleidsadviseur / Deelprojectleider Decentralisatie Jeugdzorg vanaf 2 september 2013 tot 31 januari 2014 voor 32 uur per week met kans op verlenging met 2×6 maanden.

Functie-inhoud:

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) wordt/ is de strategische beleidsafdeling in het sociaal domein. In de komende jaren geeft de afdeling MO vanuit lokaal en (boven) regionaal perspectief vorm en inhoud aan de vertaling van de visie Venlo 2030 en de Sociale Structuurvisie.

Als beleidsadviseur A Jeugd werk je binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling tijdelijk aan het project decentralisaties ‘VenloVerbindt’.  Je bent deelprojectleider ‘Jeugdzorg’.
Opdrachtomschrijving gevraagde dienstverlening: De Beleidsadviseur A “Deelprojectleider Decentralisatie jeugdzorg” krijgt  onder andere als belangrijkste taken om binnen onze Sociale Structuur Visie en de beleidskaders bij onze Sociale Structuur Visie, te werken aan:

 •  Uitwerking en samenvoeging beleidsplan regionaal: concept is  in september gereed . Vervolgens verdieping op de volgende thema’s:
 • Samenwerking met huisartsen
 • Samenwerking met GGZ en LVB sector
 • Inkoopmethodiek en bekostigingssystematiek
 • Monitoring: pilots.
 • Heisessies bestuurders: eind augustus, september en oktober zullen er weer heisessies gepland worden met de wethouders regionaal om thema’s die in het beleidsplan staan of nodig zijn voor verdere uitwerking, te bespreken.
 • Werkgroep inkoop (regionaal, 3D breed) wordt belangrijk! Deze moet vaart gaan maken om advies te geven op inkoop en bekostiging.
 • Actieve ondersteunende rol in relatie tot opstart pilots (werkwijze, monitoring). In samenwerking met daarbij betrokken collega’s
 • Nadat keuzes gemaakt zijn op manier van inkoop e.d.: voorbereidingen gaan treffen voor aanbestedingen. De beleidsadviseur vervult hierin voor Venlo en de regio Noord-Limburg een proactieve en initiërende rol.

Waar zijn wij naar op zoek?

De tijdelijke beleidsadviseur is een enthousiast, energiek, communicatief vaardig persoon met een pro-actieve, praktische houding. Je werkt binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling aan het project decentralisaties ‘Venlo Verbindt’. Je bent deelprojectleider ‘Jeugdzorg’. Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider binnen het sociale domein. Je hebt kennis van en ervaring met de decentralisatie van de Jeugdzorg. Je hebt ervaring met het vertalen van beleidskaders naar tactisch en operationeel beleid. Je vervult een belangrijke initiërende rol in de Noord-Limburgse regionale samenwerking Ervaring met inkoop is een pre.

Eisen:

 • Je hebt de afgelopen 5 jaar tenminste 10 opdrachten vervuld binnen het gemeentelijke sociale domein
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar tenminste 2 opdrachten vervuld binnen het gemeentelijke sociale domein voor gemeenten met 100.000+ inwoners of meer
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar tenminste 2 opdrachten als projectleider vervuld binnen het gemeentelijke sociale domein
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar, tenminste 2 opdrachten vervuld waarbij sprake was van intergemeentelijke samenwerking als adviseur van de centrumgemeente
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar, tenminste 5 opdrachten vervuld waarbij sprake was van complexe bestuurlijke advisering
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar, tenminste 2 opdrachten vervuld waarbij er sprake was van complexe bestuurlijke advisering in een 100.000+ gemeente
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar tenminste 2 opdrachten vervuld op het terrein van de decentralisatie jeugdzorg
 • Je hebt de afgelopen 2 jaar tenminste 1 opdracht vervuld op het terrein van de decentralisatie jeugdzorg in een 100.000+ gemeente
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar tenminste 2 opdrachten vervuld op het terrein van de  jeugd GGZ en LVB sector
 • Je CV dient voorzien te zijn van twee uitgeschreven recente en relevante referenties van (voormalig) opdrachtgevers, waaruit blijkt dat je met succes een project of projectfase in het sociale domein hebt afgerond

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 2 augustus 2013 om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s