Gezocht: Communicatieadviseur “Decentralisaties”

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Noord-Limburg een Communicatieadviseur “Decentralisaties” vanaf 1 juli tot 31 oktober 2013 voor 32 uur per week met kans op verlenging met 4×3 maanden.

Functie-inhoud:

Op het gebied van welzijn, zorg en werk krijgt de gemeente meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Nu liggen die nog bij het Rijk en de provincie, vanaf 1 januari 2015 moet de gemeente dit gaan regelen. Het gaat om de volgende drie decentralisaties:

  • De functie begeleiding en persoonlijke verzorging (in de vertrouwde omgeving van de cliënt) gaat van de AWBZ (Rijk) naar de Wmo (gemeente). Specifiek gaat het hier om:

o Individuele begeleiding
 bij wonen
 bij bezoek aan formele instanties en medische organisaties
 op school en op het werk
 advies en voorlichting
o Groepsbegeleiding / dagbesteding
o Kortdurend verblijf, inclusief vervoer
o Inloopfunctie GGZ

  • Jeugdzorg (van Rijk, Zorgverzekeraars en Provincie naar de gemeente). De gemeente wordt verantwoordelijk voor alle taken op het gebied van jeugdzorg en komt hiermee in het hart van het jeugdbeleid te staan. We hebben het dan over:

o Jeugd met behoefte aan geestelijke gezondheidszorg (Jeugd-GGZ)
o Jeugd met een lichte verstandelijke handicap (Jeugd-LVB)
o Provinciale jeugdzorg
o Jeugd met een behoefte aan jeugdbescherming
o Jeugdreclassering (in aanraking gekomen met politie)
o Gesloten jeugdzorg (Jeugdzorgplus)

  • Participatiewet, een nieuwe wet die mensen met een bijstandsuitkering en mensen met een beperking helpt om weer aan het werk te gaan. Mensen die nu nog gesubsidieerde arbeid verrichten of met een uitkering thuiszitten, moeten zoveel mogelijk aan het werk in reguliere banen. De participatiewet is een samenvoeging van de Wet Werk en Bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening en een deel van de Wajong.

De gemeente krijgt dan wel meer verantwoordelijkheden op het gebied van welzijn, zorg en werk, de uitvoering van de bijbehorende taken zal echter voor een belangrijk deel door en in de samenleving worden ingevuld. Daarvoor zijn vitale gemeenschappen nodig waarin zelfsturing en burgerschap de boventoon voeren.

De drie decentralisaties zoals hierboven geformuleerd, dragen voor een groot deel bij aan deze veranderopgave. De kernwaarden daarbij zijn vertrouwen, betrokkenheid, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en wederkerigheid. De veranderende rol van de gemeente, van regisseur naar facilitator, vraagt om een andere manier van communiceren.

De communicatieadviseur Decentralisaties adviseert over het gehele communicatietraject hieromheen, voert regie op de uitvoering en ondersteunt in de uitvoering

Waar zijn wij naar op zoek?

De tijdelijke communicatieadviseur is een enthousiast, energiek, communicatief vaardig persoon die door zijn inhoudelijke kennis en ervaring binnen een 100.000+ gemeente in staat is samen met de projectorganisatie de juiste stappen te zetten in de communicatie rondom de Decentralisatieopgaven. De kandidaat dient, naast flexibiliteit, politieke- en organisatiesensitiviteit professioneel om te kunnen gaan met weerstand en verandermanagement. Ook dient de kandidaat een team player te zijn die in staat is het projectteam te motiveren en te inspireren. Daarnaast is de kandidaat in staat om kennis te delen en over te dragen.

Eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde HBO of academische communicatie-opleiding (kopie diploma bijvoegen)
  • Je hebt minimaal 5 jaar (bijvoorkeur meer dan 10 jaar) ervaring met overheidscommunicatie,
  • Je hebt ervaring met overheidscommunicatie bij een 100.000+-gemeente
  • Je hebt zelf of de organisatie waarvan je deel uitmaakt heeft ervaring met de veranderende rol van de overheid in relatie tot communicatie bij minimaal 2 (liefst 4 of meer) verschillende gemeenten
  • Je hebt zelf of de organisatie waarvan je deel uitmaakt heeft ervaring met het communicatietraject rondom de decentralisatie-opgaven
  • Je hebt ervaring met verandermanagement

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 21 juni om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s