Gezocht: 6 consulenten ‘Klant in Zicht’

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Friesland zes consulenten ‘Klant in ZIcht’ vanaf 17 juni tot 31 december 2013 voor 16-24 uur per week (verspreid over 4 dagen) met kans op verlenging met 1×3 maanden.

Functie-inhoud:

In het project Klant in Zicht voeren van intakegesprekken met klanten met een WWB uitkering. Deze gesprekken worden soms aan het kantoor gevoerd maar in sommige gevallen ook wel bij een klant thuis. Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van een applicatie, de Szeebra Diagnose. Hierin worden vragen gesteld over de woon- en leefsituatie, maatschappelijke activiteiten, arbeidsverleden en ervaring etc. Voor dit project zoeken wij 5 consulenten voor 16 uur (garantie) tot 24 uur per week en 1 consulent voor 24 uur per week. De werkzaamheden vinden naast kantooruren ook plaats in de avonduren en in het weekend.

Waar zijn wij naar op zoek?

De consulent moet een goede uitvraag kunnen doen en verduidelijkingsvragen kunnen stellen. Daarnaast moet de consulent een signalerend oog hebben voor maatschappelijke vraagstukken en recht op uitkering van de klant. De consulent heeft een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Maatschappelijke Dienstverlening en heeft kennis en ervaring met het voeren van diagnosegesprekken voor werk of participatie. Een consulent is goed in staat zijn om signalen op te vangen mbt handhaving en zorg. De consulent beschikt over basiskennis WWB en Sociale Zekerheid. Voor het efficient voeren van een diagnosegesprek zijn goede gespreksvaardigheden van groot belang en moet een consulent om kunnen gaan met weerstand. Een consulent moet bereid zijn om in de avonduren (4 avonden per week tot 9 uur) en op zaterdag (1 x per 2 week) te werken.  Wensen: – Bekend met SZeebra Diagnose. Kennis en ervaring op het gebied van ontheffing van de sollicitatieplicht; Kennis en ervaring met handhaving.

We zoeken 6 consulenten, waarbij we ook letten op een juiste mix van meer- en minder ervaring en ervaring specifiek op ontheffing mbt sollicitatieplicht of kennis/ervaring mbt handhaving.

Eisen:

 • Kennis en ervaring met het voeren van diagnosegesprekken voor werk of participatie
 • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van Maatschappelijke Dienstverlening
 • Kennis en ervaring met handhaving WWB
 • Kennis en ervaring met diagnoses omtrent ontheffing sollicitatie en/of reintegratieplicht in het kader van de WWB
 • Ervaring met het voeren van weerstandsgesprekken
 • Goede gesprekstechniek en alertheid op het gebied van rechtmatigheid
 • Goede computervaardigheden
 • Bij voorkeur bekend met SZeebra Diagnose
 • Bereidheid om op avonduren (4 avonden) en in het weekend (1x2week)
 • Uw CV bestaat uit maximaal 4 pagina’s, opgesteld in het Nederlands
 • U kunt minimaal een relevante referentie overleggen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 4juni om 12.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s