Gezocht: Projectleider herontwerp matchingsproces

KMS Overheid zoekt namens DWI Amsterdam een Projectleider Herontwerp Matchingsproces vanaf 10 juni tot 10 september 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

Het huidige proces van DWI om mensen uit de bijstand te matchen op banen (het matchingsproces) is vooral aanbodgericht, wat het lastig maakt om bijvoorbeeld bulkvacatures te voorzien. Het lukt nog onvoldoende om vanuit het aanbod van kandidaten effectief (goed en snel) en efficiënt (tegen lage kosten) kandidaten voor te dragen aan werkgevers. Om hogere uitstroom, hogere werkgeverstevredenheid, snellere matching en goedkopere matching te realiseren moet een nieuw ketenproces ontworpen worden. Het project moet leiden tot een nieuw ontwerp.

De projectleider is verantwoordelijk voor het bereiken van het resultaat van het project door middel van planning, monitoring en evaluatie.

De projectleider voert daartoe de volgende werkzaamheden uit:

 • Het inrichten van een projectorganisatie grotendeels vanuit bestaande organisatie
 • Het opstellen van een planning (tijd, geld en resultaat)
 • Monitoring van de voortgang en waar nodig bijsturing
 • Het opleveren voortgangsrapportages (eens per twee weken) aan opdrachtgever
 • Overleg / afstemming met relevante partners
 • Samenwerking met andere veranderprojecten binnen DWI

Van de projectleider wordt ook gevraagd zijn/haar kennis te delen met interne projectleiders binnen DWI om het projectmatig werken binnen DWI te professionaliseren.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • U heeft tenminste een afgeronde WO-opleiding
 • U heeft minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 7 jaar met het werkveld werk/matching
 • U heeft aantoonbaar succesvolle ervaring met projectsturing op strategisch niveau in een zeer complexe omgeving. Dit dient u aan te tonen door minimaal 2 referenties, waarbij u aangeeft wat de rol, opdracht en taak van de kandidaat is geweest en het behaalde succes. Deze referenties zijn niet ouder dan 5 jaar.
 • U beschikt over meerdere projectmanagementvaardigheden door tenminste 2 afgeronde projecten te hebben geleid.
 • U beschikt over de volgende competenties en vaardigheden: samenwerken, flexibel handelen, netwerker, visie en omgevingsbewustzijn, resultaatgericht en analytisch
 • U heeft aantoonbare ervaring met het begeleiden van veranderprojecten in een (semi-) overheidsorganisatie
 • U heeft bij voorkeur ervaring met één of meerdere van de volgende projectmanagementtools: sociaal plaberum en/of Prince II
 • U heeft bij voorkeur eerder binnen een (semi-)overheidsorganisatie meegewerkt aan het professionaliseren van het projectmatig werken. U voegt een beschrijving toe van de gebruikte interventies.
 • Uw CV bestaat uit maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands
 • U kunt twee relevante referenties overleggen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 4 juni om 12.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s