Gezocht: onderzoeker sociaal domein

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Friesland een onderzoeker sociaal domein vanaf 24 juni tot 4 oktober 2013 voor naar verwachting 5 uur per week.

Functie-inhoud:

Op het Bildt is de gemeenschap geconcentreerd in en rond 7 dorpen (inwoneraantal op 1 januari 2013 10.647). De gemeente kenmerkt zich als een plattelandsgemeente waarin leefbaarheid een belangrijk sleutelwoord is. De dorpsgemeenschappen bepalen deels hun eigen leefbaarheid, beïnvloed door politieke, maatschappelijke en economische factoren (civil society).

Binnen de bestaande zorg- en welzijnsstructuur neemt de Begeleidingscommissie een belangrijke rol in. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers vanuit verschillende organisaties zoals Zorgcentrum het Bildt, Stichting Welzijn Ouderen, Wonen Noordwest Friesland, thuiszorgorganisaties en verschillende organisaties vanuit de 1e lijns zorg.

De decentralisatie van de AWBZ en Jeugdzorg en de Participatiewet (het Sociaal Domein) vragen om een verbreding van het terrein van de Wet maatschappelijke ondersteuning en een kanteling; daar waar mogelijk maken burgers gebruik van hun eigen kracht. Waar dat niet mogelijk is kan men een beroep doen op professionals en een nieuw op te zetten welzijnsstructuur. Hierbij wordt aangesloten bij de bestaande welzijnsstructuur waaronder de genoemde Begeleidingscommissie. Voor de gemeente zien wij hierin de regierol weggelegd.

Om in beeld te brengen hoe de zorg- en welzijnsstructuur in de dorpen er op dit moment uit ziet, welke hulpvragen mensen hebben en in hoeverre er gebruik wordt gemaakt van vrijwillige inzet zijn wij op zoek naar een ONDERZOEKER Sociaal Domein.

Het onderzoek richt zich op het per dorp in beeld brengen van:

 • bevolkingsopbouw;
 • professionele zorg- en welzijnsactiviteiten (voor alle doelgroepen);
 • informele zorg en welzijnsactiviteiten;
 • vrijwillige inzet/mantelzorg;
 • ervaringen van burgers.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Universitaire opleiding, richting zorg en welzijn
 • U heeft meerdere onderzoeken met betrekking tot civil-society vraagstukken uitgevoerd
 • U heeft kennis van decentralisatieprocessen en van de structuur binnen civil-society
 • U heeft kennis van kwantitatieve- en kwalitatieve onderzoeksmethoden
 • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je de antwoorden naar boven krijgt waar wij naar op zoek zijn.
 • Uw CV is volledig in het Nederlands en bevat minimaal 1 referentie van een eerder relevant project/opdracht

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 10 juni om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s