Gezocht: projectleider Paticipatiewet

KMS Overheid zoekt namens DWI Amsterdam een Projectleider Paticipatiewet vanaf 10 juni tot 1 september 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

De projectleider is verantwoordelijk voor het bereiken van het resultaat van het project door middel van planning, monitoring en evaluatie.

De projectleider voert daartoe de volgende werkzaamheden uit:

 • Het inrichten van een projectorganisatie;
 • Het op basis van beschikbare impactanalyse opstellen van een planning en uitvoeringsplan;
 • Monitoring van de voortgang en bijsturing waar nodig;
 • Het opleveren van tweewekelijkse voortgangsrapportages;
 • Adequate implementatie van een groot aantal wijzigingen in management & organisatie, infrastructuur, processen en communicatie/opleiding: binnen DWI en in samenwerking met SW-bedrijf Pantar en de andere decentralisaties in het Sociaal Domein (AWBZ en jeugdzorg);
 • Samenwerking met andere verandertrajecten binnen DWI.

Van de projectleider wordt ook gevraagd zijn/haar kennis te delen met interne projectleiders binnen DWI om projectmatig werken binnen DWI te professionaliseren.

Op 1-1-2015 zal de Participatiewet in werking treden: één regeling die de WWB, de Wsw en een deel van de Wajong vervangt. Re-integratie en begeleidingsbudgetten worden samengevoegd in een gebundeld reintegratiebudget. Het project behelst de tijdige en kwalitatief hoogwaardige implementatie van de Participatiewet in Amsterdam.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • U heeft een afgeronde WO-opleiding. Deze opleiding dient duidelijk vermeld te zijn in het CV
 • heeft aantoonbare en voor de opdracht relevante kennis en ervaring binnen de werkvelden werk en inkomen, bij voorkeur in casu mensen met een arbeidsbeperking van minimaal 2 jaar in de afgelopen 3 jaar.
 • heeft aantoonbaar succesvolle ervaring met projectsturing op strategisch niveau in een zeer complexe omgeving. De behaalde resultaten (succes) dient te worden beschreven in een referentie.
 • U beschikt door minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in de afgelopen 7 jaar over een volle “gereedschapskist” met projectvaardigheden. DWI werkt met het sociaal plaberum als projectmanagement tool.
 • U heeft ruime kennis van en ervaring met het Sociaal Plaberum, PrinceII of een andere projectmanagementtool
 • U heeft bij voorkeur eerder als projectleider gewerkt binnen de gemeente Amsterdam
 • U heeft bij voorkeur door recente ervaring kennis van WWB, WsW en/of Wajong. Deze ervaring is niet ouder dan 3 jaar.
 • U beschikt over de violgende competenties en vaardigheden:
 • Uitstekende mondelinge, schriftelijke vaardigheden en onderhandelingsvaardigheden; samenwerken; flexibel handelen; netwerker; visie; omgevingsbewustzijn;  resultaatgerichtheid en analystisch vermogen.
 • Uw CV beslaat max 5 pagina’s

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 5 juni om 11.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s