Gezocht: Inkomensconsulenten DWI

KMS Overheid zoekt namens DWI Amsterdam 2 fte Inkomensconsulenten vanaf 29 mei tot 30 juni 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

De inkomensconsulent is verantwoordelijk voor de toekenning van de juiste uitkering. De inkomensconsulent is daarmee verantwoordelijk voor de rechtmatigheid van de aanvragen levensonderhoud en aanvragen bijzondere bijstand. In de uitvoering van deze kerntaak, is de inkomensconsulent daarbij voor een groot gedeelte in gesprek met de klant. Het klantencontact is vaak telefonisch, soms echter ook in de spreekkamer of tijdens een voorlichting. Een belangrijk uitgangspunt in de communicatie met de klant is om te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Verdere taken en verantwoordelijkheden van de inkomensconsulent omvatten:

 • Voert werkzaamheden uit in Socrates
 • Voert alle aanverwante administratieve handelingen uit
 • Heeft overleg en contact met interne collega’s zoals klantmanagers en handhavingsspecialisten
 • Heeft overleg en contact met derden zoals schuldhulpverleners, deurwaarders, belastingdienst en meer
 • Voert collegiale toetsing uit
 • Signaleert knelpunten en communiceert deze met de teammanager

De specifieke taak van deze kortdurende opdracht is: het controleren van klantdossiers in Socrates en/of in Raak op trajectvergoeding, het bepalen van recht op aanvullende reiskostenvergoeding en het verstrekken van aanvullende reiskostenvergoeding. In totaal gaat het om 4000 dossiers.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • U heeft minimaal een afgeronde MBO opleiding in de richting Sociaal Juridische Dienstverlening.
 • U heeft aantoonbare werkervaring in de uitvoering van de WWB en aanverwante wet- en regelgeving
 • U beschikt over aantoonbare werkervaring van minimaal 12 maanden in de afgelopen 12 maanden met Socrates.
 • U beschikt over minimaal 12 maanden werkervaring als inkomensconsulent bij een Sociale Dienst/Dienst Werk en Inkomen.
 • U beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken, klantgericht handelen, flexibiliteit en tact en overtuigingskracht.
 • U heeft ervaring als inkomensconsulent binnen de sociale dienst (DWI) van de gemeente Amsterdam

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 27 mei om 11.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s