Gezocht: sociaal rechercheur

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een sociaal rechercheur vanaf 17 juni tot 17 december 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

 • Verrichten van (thematische) onderzoeken ter voorkoming en bestrijding van fraude, misbruik en/of oneigenlijk gebruik van uitkeringen.
 • Registreren, verwerken en afhandelen van onderzoeken. Het onderzoek kan bestaan uit het verrichten van waarnemingen, observaties, eventueel buurtonderzoeken/horen van (anonieme) tipgevers/getuigen.
 • Werkzaamheden in het kader toezichthouderschap.
 • Uitvoeren van fraudepreventiebeleid en het geven van advies en ondersteuning aan medewerkers bij het afleggen van huisbezoeken en bieden van andere vorm van ondersteuning die de fraudealertheid verhoogd bij medewerkers.
 • In staat zijn om confronterende gesprekken te voeren met cliënten.
 • Het kunnen opmaken van een proces-verbaal.
 • Deelnemen aan externe (netwerk)bijeenkomsten en het onderhouden van contacten met regiogemeente, justitie en andere (overheids)instanties inzake recherchewerkzaamheden.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Kandidaat dient te beschikken over minimaal 2 jaar BOA ervaring. Diploma BOA is een pré
 • Opleiding op hbo-niveau dan wel door een kennis en ervaring verkregen vergelijkbaar werk en denkniveau
 • In het bezit van rijbewijs B en bereid zijn om eigen auto t.b.v. werkzaamheden ter beschikking te stellen (zakelijke kilometers worden door de gemeente vergoed à € 0,19 per km)
 • Kennis van wet en regelgeving op de voor de functie relevante terreinen
 • MOTIVATIE: De kandidaat dient zelf op één A4-tje een motivatie opstellen waaruit, aan de hand van voorbeelden, blijkt dat de kandidaat beschikt over de gevraagde competenties zoals vermeld in het functieprofiel. Het CV is ondersteunend aan de motivatie.
 • Planmatig kunnen werken
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Zelfstandig, integer, stressbestendig, flexibiliteit/aanpassingsvermogen en bereid buiten de normale kantooruren werkzaamheden te verrichten
 • CV (met motivatie en minimaal 2 referenties) mag niet langer dan 7 pagina’s zijn

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 31 mei om 18.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s