Gezocht: juridisch consulent Sociale wetgeving en/of RO

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Drenthe een juridisch consulent Sociale wetgeving en/of RO vanaf 1 juli tot 1 december 2013 voor 36 uur per week.

Functie-inhoud:

Om tijdelijk een medewerkster met zwangerschapsverlof te vervangen, zoeken wij voor het taakveld Juridische Zaken een Juridisch consulent voor 36 uren per week.
Je adviseert en ondersteunt leidinggevenden en medewerkers met juridisch advies in de tweede lijn. Je aandachtsgebied wordt bepaald aan de hand van je ervaring en de werkvoorraad van de juridische consulenten. Je werkterrein is de juridisch wetgeving in brede zin. De dagelijkse werkzaamheden kunnen dus zowel op het terrein van Sociale Wetgeving, als op Ruimtelijke Ordening zijn. Je neemt als juridisch consulent een onafhankelijke positie in. Je adviseert leidinggevenden en medewerkers op juridisch gebied bij de uitoefening van hun werkzaamheden. Je toetst beleid en voorstellen uit de organisatie aan de (juridische) kaders en interne regels. Richting directie en bestuur adviseer je over de meer complexe juridische vraagstukken. Samen met je collega’s van het taakveld creëer je de voorwaarden om het juridisch aspect in de organisatie verder te ontwikkelen.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je hebt een afgeronde opleiding op ten minste HBO-niveau, in de richting bestuurs- en/of privaatrecht. Daarnaast ook ervaring op het gebied van bestuurs- en/of privaatrecht. Wanneer je ook ervaring hebt met sociale verzekeringswetten is dat een pré. Je hebt een professionele werkhouding, waarbij de competenties analytisch inzicht, overtuigings-kracht, initiërend en coachend vermogen een belangrijke rol spelen. Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied bij en vertaalt deze naar je eigen werk. Natuurlijk zijn je communicatieve en redactionele vaardigheden uitstekend.

Eisen:

  • minimaal HBO-opleiding, bestuurs- en/of privaatrecht
  • kennis van sociale verzekeringswetten en/of ruimtelijke ordening
  • minimaal 3 jaar ervaring als juridisch adviseur bij een gemeente
  • er wordt voldaan aan de beschikbaarheideisen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 23 mei om 18.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s