Gezocht: projectleider Informatiemanagement

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Friesland een projectleider Informatiemanagement van 15 mei 2013 tot 31 december 2013 voor 8 uur (een dag) per week met kans op verlenging met 3 maanden.

Functie-inhoud:

De sector Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de advisering, planning en ondersteuning op het gebied van de gemeentelijke informatievoorziening en voert regie op de uitvoering van deze projecten. Deze relatief jonge sector is volop in ontwikkeling. Er is afgelopen periode inhoud gegeven aan het begrip informatiemanagement, functioneel beheer, de inrichting van de werkprocessen (op basis van het Bisl-model), de professionalisering van onze ondersteunings- en adviesfunctie en het verbeteren van het projectmanagement.

Functieomschrijving
Als projectleider informatiemanagement stuur je projecten aan op basis van de Prince2 projectmanagement- methodiek. Het gaat hierbij om Informatiemanagementprojecten die leiden tot aanpassing of uitbreiding van de gemeentelijke informatiehuishouding. Bijvoorbeeld het implementeren van een nieuwe applicatie.
Je bent verantwoordelijk voor:

 • voorbereiding van het project, inclusief opstellen projectplan en het toedelen van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 • sturen van een project waarbij je de voortgang bewaakt op de aspecten tijd, budget en resources
 • sturen en motiveren van projectmedewerkers
 • de kwaliteit van producten
 • afleggen van verantwoording aan de stuurgroep en/of opdrachtgever
 • evaluatie van het project

Waar zijn wij naar op zoek?

Je hebt méér dan HBO werk- en denkniveau, richting bedrijfskunde en/of ICT; je hebt meerdere jaren (3) ervaring als projectleider en hebt kennis/ervaring van Prince2; je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je in staat bent om zowel met ICT professionals als niet-ICT’ers samen te werken; je hebt kennis en ervaring met BiSL en eventueel ITIL is een pré; affiniteit met Geografische Informatie Systemen en/of BGT systemen is een pré;
Competenties: Initiatieven nemen, Besluitvaardig handelen, Flexibel handelen, Omgevingsbewust handelen en Nauwkeurig handelen.

Eisen:

 • CV volledig in het Nederlands (maximaal 4 pagina’s)
 • Minimaal 1 referentie van een eerder relevant project/opdracht
 • meer dan 3 jaar ervaring als projectleider Informatiemanagement
 • minimaal HBO opleiding richting bedrijfskunde en/of ICT
 • kennis van en ervaring met Prince2
 • kennis van en ervaring met BiSL
 • kennis van en ervaring met ITIL
 • kennis van en ervaring met Geografische Informatie Systemen
 • kennis van en ervaring met BGT systemen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 14 mei om 08.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s