Gezocht: Beleidsonderzoeker

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Gelderland een Beleidsonderzoeker (uitvoering en coaching) van 3 juni 2013 tot 3 december 2013 voor 36 uur per week met kans op verlenging met 1 jaar.

Functie-inhoud:

In maart 2013 heeft de gemeenteraad een lijst vastgesteld van onderwerpen waarvoor in 2013 het beleid moet worden geëvalueerd. Het betreft – onder voorbehoud – de volgende beleidsevaluaties: Integrale veiligheid, Archeologie en cultureel erfgoed, Kunstgras, Initiatief ‘meerdere rollen’ en Grondbeleid. Voor al deze onderwerpen moet een onderzoeksontwerp worden opgesteld en vervolgens moet dat ontwerp worden uitgevoerd, inclusief het opstellen van een rapportage (per onderwerp dus).

Dit zal in nauw overleg met de interne opdrachtgever, in de meeste gevallen het team Beleidsrealisatie, moeten gebeuren. Het is voor het eerst dat er op deze manier wordt gewerkt, zodat in overleg met de medewerkers van Team Kwaliteit, Team Beleidsrealisatie en eventuele andere betrokken teams ‘het wiel’ uitgevonden kan worden om het de volgende keren: in één keer goed te laten gaan. De bedoeling is dat de kandidaat dit interne proces om tot een goede beleidsevaluatie te komen van het begin af aan ook gaat trekken, waarbij de kennis en kunde ook intern geborgd moeten worden. De planning is dat enkele beleidsevaluaties nog in het tweede kwartaal afgerond moeten worden, zodat hiermee gelijk kan worden gestart. De verschillende personen moeten daarbij nog wel in het proces worden meegenomen.

Naast deze beleidsevaluaties moet er ook een zogeheten collegeonderzoek op grond van de Verordening ex artikel 213a Gemeentewet worden uitgevoerd. Dit collegeonderzoek heeft als voorwerp van onderzoek ‘Onderwijshuisvesting’. Ook voor dit onderzoek geldt dat er nog een onderzoeksontwerp moet worden opgesteld, wat vervolgens door de kandidaat ook ten uitvoer moet worden gebracht. Dit onderzoek kan pas starten op zijn vroegst in het 3e kwartaal van 2013, waarna het voor het einde van 2013 moet worden afgerond met een rapportage en één of meer presentaties.

Mogelijk dat er zich in de loop van de tijd nog andere onderzoeken aandienen op het gebied van beleidsevaluatie en bedrijfsvoering, waarvoor onderzoeksontwerpen moeten worden opgesteld, uitvoering aan moet worden gegeven en vervolgens ook rapportages over moeten worden opgesteld.

Tot slot: team Kwaliteit is een nieuw team binnen de gemeentelijke organisatie. Binnen het team is het uitvoeren van onderzoeken op het gebied van beleidsevaluaties en bedrijfsvoering gepositioneerd. Het team heeft hier nog niet veel ervaring mee, zodat van de kandidaat wordt verwacht dat hij de medewerkers van het team bij het opstellen en het uitvoeren van deze onderzoeken, waarbij het accent wel ligt op beleidsevaluaties, kan begeleiden en coachen, in het kader van borging kennis en kunde binnen het team. Ook moet de kandidaat andere personen binnen de gemeentelijke organisatie kunnen enthousiasmeren voor het uitvoeren van deze onderzoeken en bewerkstelligen dat er een organisatiebrede werkwijzen wordt ingevoerd.

Waar zijn wij naar op zoek?

We zoeken iemand met aantoonbare ruime ervaring met het uitvoeren van onderzoeken op het gebied van beleidsevaluaties. Het hebben van enige ervaring met het uitvoeren van onderzoeken op het gebied van bedrijfsvoering kan een pré zijn. Wij zoeken iemand die het uitvoeren van gedegen onderzoek kan combineren met een praktische instelling en invulling. Tot slot zoeken we iemand die collega’s, die het onderzoeksvak voor een groot deel nog moeten leren, kan enthousiasmeren, begeleiden en coachen.
De kandidaat moet goed kunnen analyseren, (schriftelijk) communiceren, samenwerken, coachen/ motiveren, initiatieven nemen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit hebben.

Eisen:

  • CV volledig in het Nederlands (maximaal 3 pagina’s)
  • Minimaal 2 referenties van een eerder relevant project/opdracht
  • Aantoonbare ervaring binnen minimaal 2 gemeenten op het gebied van het onderzoeken van beleid (en eventueel bedrijfsvoering).
  • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau
  • Aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring met het uitvoeren van onderzoeken op het gebied van met name beleid (en eventueel bedrijfsvoering), inhoudende opstellen onderzoeksontwerp, uitvoeren onderzoek en opstellen rapportage
  • Aantoonbare ervaring met het begeleiden en coachen van personen bij het opstellen en uitvoeren van onderzoeksontwerpen, alsmede het rapporteren.
  • Geef in maximaal twee A4-tjes een inhoudelijk onderzoeksontwerp voor een beleidsevaluatie, met daarbij een planning. Geef in maximaal één A4-tje een opzet voor een rapportage inzake een beleidsevaluatie en vermeld daarbij op welke wijze je het rapport zou presenteren.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 17 mei om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s