Gezocht: programma adviseur Communicatie

KMS Overheid zoekt de provincie Gelderland een programma adviseur Communicatie vanaf 20 mei 2013 tot 20 mei 2014 voor 30 uur per week met kans op verlenging met 2×6 maanden.

Functie-inhoud:

De afdeling communicatie heeft een vast kernteam en een flexibele schil aan medewerkers die de organisatie communicatief ondersteunt. De afdeling heeft en onderhoudt een basispakket aan communicatieproducten en laat communicatieproducten in opddracht door derden produceren. We zoeken in principe twee programma adviseurs communicatie, maar er bestaat de mogelijkheid dat er één intern wordt gewerft.

De programma adviseur adviseert aan bestuur, en management over strategische vraagstukken voor één specifieke portefeuille stelt strategische plannen op en zorg dat deze tot uitvoering komen. Je maakt jaarafspraken op grond van een goede analyse van de het organisatievraagstuk met programmamanagers over de bijdrage van communicatie aan het realiseren van beleidsdoelen. Je treedt daarin op als een gelijkwaardig en deskundige gesprekspartner. Samen met de woorvoerder/bestuursadviseurs en de andere programma adivseurs ben je verantwoordelijk voor strategieontwikkeling voor de langere termijn voor de provinciale communicatie. De afdeling Communicatie ontwikkelt zich in hoog tempo tot een flexbele en eigentijdse afdeling waar professioneel, accountable planmatig werken hand in hand gaat met innovatie en snel inspelen op veranderende vragen en de omgeving. In deze ontwikkeling speel je actief een rol.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Academisch niveau, u heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding richting communicatie/journalistiek of aantoonbaar vergelijkbaar. Bij voorkeur een afgeronde universitaire studie, master of doctoraal Algemene maatschappelijke sociale wetenschappen zoals politicologie, sociologie, filosofie, communicatie.
 • Communicatietraining en aanvullende scholing op gebied van adviesgesprekken
 • Afgeronde opleiding SRM/VD Hilst C of D niveau of vergelijkbaar.
 • Communicatieopleidingen\cursussen\trainingen op gebied van strategische advisering, coördinatie. Opleiding en training op het gebied van projectmatig en programmatisch werken
 • De laatste vijf jaar  ervaring op strategisch -en senior communicatieniveau
 • Ervaring met het functioneel aansturen van communicatiecollega’s op uitvoeren van strategie op een portefeuille.
 • De laatste drie jaar ervaring met ontwikkelen en uizetten van hoofdlijnen van communicatiestrategie en beleid. Zowel op organisatieniveau als op divisie dan complex programma.
  Benoem en beschrijf via minimaal twee concrete voorbeelden (geen abstracte termen) in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet.
 • Aantoonbaar de laatste drie jaar ervaren als gelijkwaardig en strategisch gesprekspartner op het topniveau van een organisatie of bedrijf.
  Benoem en beschrijf via minimaal twee concrete voorbeelden (geen abstracte termen) in uw toelichting waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet.
 • Ervaring met weging of communicatie bijdrage levert aan beleidsdoelen. Beschrijf door middel van een casus hoe u denkt aan deze wens denkt te voldoen
 • Aantoonbaar omzetten van communicatieadvies naar planmatig werken en aansturen op tactisch en operationeel niveau. Beschrijf door middel van een casus hoe u denkt aan deze wens denkt te voldoen
 • De kandidaat beschikt over analytisch vermogen; scheppingskracht; krachtige adviesvaardigheden.
  Beschrijf door middel van een casus hoe u denkt over deze drie competenties denkt te beschikken.
 • De kandidaat beschikt over een politiek-bestuurlijke sensiviteit; relativeringsvermogen; humor, de beste mop ooit gehoord; maatschappelijke betrokkenheid.
  Beschrijf door middel van een casus hoe u denkt over de eerste drie competenties denkt te beschikken, de maatschappelijke betrokkenheid lezen we graag terug in uw CV.
 • Het CV dient volledig in het Nederlands te zijn en beslaat maximaal 5 pagina’s A4. Het CV dient louter ter verificatie van de gegeven toelichtingen op alle door de provincie genoemde eisen en wensen.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 25 april om 23.55 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s