Gezocht: sectormanager maatschappelijke zaken

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Gelderland een sectormanager maatschappelijke zaken van 22 april tot 1 september 2013 voor 32 uur per week met kans op verlenging met 4×3 maanden.

Functie-inhoud:

De sectormanager heeft als taak de dagelijkse aansturing van de afdeling Maatschappelijk zaken. Daaronder vallen de teams Regie, Uitvoering en Bedrijfsbureau. Ook is het Sportbedrijf bij deze afdeling gepositioneerd.
De afdeling heeft als kerntaken de ontwikkeling en uitvoering van het brede welzijnsbeleid en de uitvoering van de taken in het kader van de WWB.  De afdeling Maatschappelijke zaken ontwikkeld beleid en voert beleid uit op het gebied van onderwijs, sport, kunst en cultuur, ouderen, jongeren, gehandicapten, gezondheid, accommodaties, vrijwilligers/mantelzorgers, voorzieningen, reïntegratie, minima en uitkeringsverstrekking.
Ook de verantwoordelijkheid voor de implementatie van de decentralisatie-impulsen vanuit de AWBZ-WMO, de Participatiewet en de Jeugdzorg valt binnen de afdeling. Daarvoor is een Programmamanager aangesteld die met projectleiders deze taken oppakken. Het Sportbedrijf is onderdeel van een proces van regionale samenwerking. In september 2013 vindt daarover besluitvorming plaats.

De interim-periode is bedoeld om de termijn tot definitieve invulling van de functie te overbruggen.

De sectormanager is medeverantwoordelijk voor de aansturing van de gehele gemeentelijke organisatie. Je bent lid van het MT, waar naast bedrijfsvoeringszaken ook de strategische vraagstukken worden besproken. Ontwikkelingen als regionale samenwerking, regiegemeente, visie en strategie worden daarin besproken en lijnen worden uitgezet. Organisatiebelang gaat boven afdelingsbelang en organisatieontwikkeling, planning en control/bedrijfsvoering zijn aandachtsgebieden
Daarnaast breng je als sectormanager processen en mensen samen en neem je hen mee in de veranderingsprocessen, waaronder die van klantgericht werken en regionale samenwerking.

Je bent een inspirerende en motiverende leider en je bent je bewust van de brugfunctie die je vervult tussen het politiek bestuur en de teammanagers van de afdeling Maatschappelijke zaken. Op strategisch niveau ben je ondersteunend aan de bestuurder om de juiste richting en koers te bepalen.

Je geeft  direct leiding aan teammanagers die verantwoordelijk zijn voor het beleid en beheer van de welzijntaken en de uitvoering van de sociale wetgeving.
Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt ruime managementervaring. Een must is kennis en ervaring op het brede terrein van Maatschappelijk zaken.

 • Draagt bij aan visievorming en strategische beleids- en organisatieontwikkeling
 • Vertaalt de bestuurlijke wensen naar beleidsprogramma-/projectplannen en legt de verbinding tussen politieke en ambtelijke organisatie
 • Voert overleg met/adviseert portefeuillehouders op procesniveau
 • Draagt bij aan kaderstelling voor de bedrijfsvoering
 • Draagt bij aan verdeling van sturingsmiddelen op organisatieniveau
 • Stimuleert en bewaakt integraliteit en projectmatig werken in de organisatie
 • Stuurt afdeling aan op effectieve, efficiënte en rechtmatige uitvoering van taken
 • Verdeelt en zet sturingsmiddelen in over de teams
 • Zorgt voor een optimale bedrijfsvoering
 • Coacht teammanagers door intensieve coachingsgesprekken om de teammanager op een hoger niveau te tillen
 • Vertaalt signalen vanuit de teams naar een verdere professionalisering van de organisatie
 • Vertegenwoordigt afdeling naar buiten en verbindt buitenwereld met de organisatie

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • minimaal recente 8 jaar leidinggevende ervaring, (individu als teamverband) in een vergelijkbare functie bij een gemeente
 • afgeronde relevante academische opleiding met diploma
 • relevante recente managementopleiding
 • minimaal 3 jaar recente leidinggevende ervaring binnen het sociaal domein
 • een brug kunnen slaan tussen de inhoudelijke aansturing van de afdeling en de organisatiebrede verantwoordelijkheden binnen de functie
 • ervaring met het werken op strategisch niveau
 • Je beschikt over de competenties Politiek en maatschappelijk bewustzijn/antenne,
  Eigenaarschap/verantwoordelijkheid nemen voor afspraken, Opdrachtgeverschap,
  Strategische visie, innovatief, Samenwerken, Contactueel/netwerken, Besluitvaardig
  Kritisch vermogen, Passie en beheerst de rollen Rollen leider, generalist, verbinder, strateeg, voorbeeld, sparringpartner
 • Je Cv, inclusief minimaal één relevante referentie, beslaat maximaal 3 pagina’s

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 17 april om 23.59 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s