Gezocht: projectleider Openbare Ruimte (deta-vast)

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Projectleider Openbare Ruimte van 1 juni tot en met 30 november 2013 voor 36 uur per week met de intentie tot een vast dienstverband vanaf 1 december 2013.

Functie-inhoud:

Je bent werkzaam bij de afdeling Projecten Openbare Ruimte onder de directie Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze directie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in stand houden van een goede woon-, werk en leefomgeving.
De afdeling bestaat op dit moment uit een kern van 17 medewerkers. Afwisselend zijn er voor bepaalde tijd ook verschillende externe (op dit moment 18) deskundigen werkzaam bij de afdeling. De afdeling laat vanuit een sterke regierol projectmatig alle onderhouds-  en nieuwbouwprojecten in de openbare ruimte definiëren, voorbereiden en realiseren. Zij schakelt daartoe bewust en weloverwogen marktpartijen in.
Binnen de afdeling wordt gewerkt volgens het principe van “de juiste persoon op de juiste plaats”. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de persoonlijke ontwikkeling. De afdelingsmedewerkers werken als een team waarbij men elkaars kwaliteiten raadpleegt in de grote diversiteit van en binnen de projecten. Er is een ontspannen, open maar ook resultaatgerichte sfeer. We praten met elkaar en niet over elkaar. Er is geen negen tot vijf mentaliteit maar vooral een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Deze leidt tot het naar tevredenheid realiseren van projecten in de openbare ruimte en het gericht zijn op verbeteringen in aanpak en duurzaamheid.
De gemeente werkt volgens het flexwerk principe, waarbij het plaats en tijdsonafhandelijk werken de basis is. Dit is echter niet los te zien van het behalen van het optimale project(team) resultaat.
Er wordt gezocht naar een projectleider die ons team gaat versterken. 32 tot 36 uur (4 of 5 dagen). Incidenteel valt dit in de avonduren. Dit is met name bij deelname aan bewonersavonden.

Het betreft hier een deta-vast contract, waarbij bij gebleken geschiktheid, en na 6 maanden, de kandidaat zonder verdere financiële verplichtingen in dienst komt bij de gemeente Gouda. Bij het definitief aangaan van een deta-vast contract zal ook een intentieverklaring omtrent de arbeidsvoorwaarden met de kandidaat opgesteld worden.

Taken:

 • het aansturen en trekken van grote projecten in de openbare ruimte (eindverantwoordelijke);
 • het opstellen en beheren van projectplanningen en projectbegrotingen;
 • bewaken van projecten op voortgang van tijd, geld, risico’s en kwaliteit;
 • onderhandelen over financiën, budget en middelen, zowel met intern als externe opdrachtnemers;
 • advies aan opdrachtgever en management over effectieve en efficiënte aanpak van het project;
 • beoordelen en adviseren over prijs-, kwaliteit-, wensverhouding ten aanzien van de projecten;
 • organiseren of voorzitten van bewonersbijeenkomsten;
 • adviseren aan het afdelingshoofd over de werkwijze binnen de afdeling;
 • interne procedures opstellen en in- en toepassen van gestelde beleidslijnen in het dagelijks werk.
 • delen van verkregen kennis van nieuwe technieken met collega’s

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • Minimaal afgeronde HTS opleiding richting civiele techniek
 • Minimaal 1 jaar ervaring in een vergelijkbare functie of minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen het vakgebied met minder verantwoordelijkheid met aantoonbaar potentieel (via ontwikkel assessment)
 • Evaring met projectmatig werken;
 • Ervaring met het begeleiden en opstellen van diverse  aanbestedings- en contractvormen;
 • Ervaring in het gebruik van Microsoft office pakketten Word, Excel en Powerpoint; zowel schriftelijk als mondeling een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal; pro-actief in oppakken van projecten; kunnen stellen van prioriteiten; overzicht en praktisch technisch inzicht; ondernemende en overtuigende teamspeler; conflictoplossende kwaliteiten.
 • U beschikt over de Kerncompetenties klantgerichtheid, samenwerken, resultaatgerichtheid en de Functiegerelateerde competenties politiek bestuurlijke sensitiviteit, plannen en organiseren, communiceren, flexibiliteit en onderhandelen
 • De kandidaat heeft een sollicitatiebrief met intentieverklaring opgestelt voor deze functie. Met de ondertekening verklaart hij/zij, dat bij wederzijds bevallen, na 6 maanden in dienst komt bij gemeente Gouda. (Mede afhankelijk van opleiding en ervaring zal inschaling geschieden in maximaal schaal 11, bij functievolwassenheid. Het salaris bedraagt dan maximaal € 4.489,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek).
 • Je Cv, inclusief minimaal twee relevante referenties, beslaat maximaal 7 pagina’s

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 22 april om 09.00 uur.

Omdat we daaraan voorafgaand wellicht nog een aantal keer contact zullen hebben om de laatste puntjes op de i te zetten, is het fijn om uw interesse zo vroeg mogelijk aan KMS Overheid kenbaar te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s