Gezocht: Afdelingsmanager Beleidsrealisatie Sociaal Domein

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Amsterdam een Afdelingsmanager Beleidsrealisatie Sociaal Domein voor 36 uur per week vanaf 2 april tot 2 juli 2013 met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

Als afdelingsmanager Beleidsrealisatie Sociaal Domein ben je (eind-)verantwoordelijk om zware (verander)opgaven in goede banen te leiden:

 1. Het realiseren van de bestuurlijke ambities van Zuid in het oogstjaar van de bestuursperiode.
 2. De veranderingen in het kader van het bestuurlijk stelsel alsmede de implementatie van de bezuinigingen.
 3. Opdrachtgeverschap in het kader van de drie decentalisatieprocessen: AWBZ, Jeugdzorg en Participatie.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de resultaten, producten en aansturing van je afdeling. Je bent verantwoordelijk voor de functioneringscyclus en aansturing van drie teammanagers en een team kwaliteit en ondersteuning van 4 medewerkers. Je bent integraal eindverantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering, de ontwikkelopgave en de resultaten van de afdeling en je levert een bijdrage aan het overleg van directie en afdelingsmanagers. Je treedt daarnaast op als opdrachtgever van projecten. Je onderhoudt contacten met andere stadsdelen en/of diensten en met externe partijen. Je legt verantwoording af aan de directie van stadsdeel Zuid.

Waar zijn wij naar op zoek?

De kandidaat is een stevige manager met een ruime ervaring (minimaal 5 jaar) in een bestuurlijk complexe omgeving; heeft een grote kennis van en ervaring in het Sociaal Domein en is in staat inhoud en proces te verbinden; heeft aantoonbare ervaring in het aansturen van een afdeling in tijden van grote verandering en onzekerheid en weet ook dan medewerkers en teammanagers gemotiveerd te houden; is een coachend leider die het managementteam in zijn kracht zet; profileert de afdeling door successen te vieren en positioneert de afdeling door kracht te laten zien; zorgt voor een goede samenwerking in het grensvlak van sociaal en fysiek domein; heeft aantoonbare ervaring in het implementeren van veranderprocessen; heeft een politiek bestuurlijke antenne en combineert de capaciteiten om te verbinden, samen te werken en op te treden als interface tussen politiek en uitvoering; toont visie op gebiedsgericht werken; kent het krachtenveld van de gemeente Amsterdam en weet directie, afdelingsmanagement en teammanagement te verbinden; heeft aantoonbare ervaring met het opdrachtgeverschap van grote programma’s; is op korte termijn beschikbaar en heeft een afgeronde WO-opleiding.

Eisen:

 • Uw CV beslaat maximaal 5 pagina’s en is in het Nederlands opgesteld.
 • U heeft tenminste een afgeronde WO opleiding
 • U bent een stevige integraal manager met minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar in een veranderende politiek-bestuurlijk complexe omgeving. Van deze ervaringen levert u minimaal 2 referenties aan.
 • U heeft een grote kennis van en ervaring in het Sociaal Domein en bent in staat inhoud en proces te verbinden. Deze ervaring dient duidelijk te blijken uit het CV en de referenties.
 • U moet in minstens 1 eerdere opdracht als (interim) manager binnen de semi overheid hebben geacteerd als opdrachtgever voor ’n groot programma. Dit toont u aan door een referentie toe te voegen.
 • U heeft aantoonbare ervaring met het implementeren van veranderprocessen binnen de (semi-)overheid. Van deze ervaring dient een referentie te worden aangeleverd.
 • U heeft kennis van en ervaring als leidinggevende met het Sociaal Domein binnen een grote gemeente (G10)? Deze ervaring dient duidelijk te blijken uit het CV en de referenties.
 • U heeft bij voorkeur ervaring als leidinggevende binnen het Sociaal Domein bij de Gemeente Amsterdam? Deze ervaring dient duidelijk te blijken uit het CV en/of de referenties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 14 maart om 14.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s