Gezocht: adjunct griffier

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een Adjunct Griffier voor 24 uur per week vanaf 25 maart tot 30 juni 2013 met kans op verlenging.

Functie-inhoud:

In het verlengde van de eindverantwoordelijkheid van de Raadsgriffier zal de Adjunct Griffier taken uitoefenen in het kader van de Gemeentewet, waarin het bijstaan van de raad bij de uitoefening van hun taak, centraal staat. Kerntaken hierin zijn:
• Inhoudelijk ondersteunen van de raad bij de uitoefening van de kaderstellende en controlerende functies;
• Praktisch ondersteunen van de raad: organiseren van vergaderingen, voeren van het secretariaat van informerende, opiniërende en besluitvormende raden, controle op verslaglegging, organiseren van werkbezoeken, etc.;
• Het voeren van het secretariaat van het fractievoorzittersoverleg en het  presidium, belast met het regelen van de werkwijze van de raad;
• Adviseren van fracties en raadsleden over de gemeenterechtelijke en procedurele zaken ten aanzien van de raad en de raadsvergaderingen;
• Faciliteren van de raad: coördineren, behandelen, beheren en archiveren van post en stukken;
• Bewaken van de uitvoering van raadsbesluiten door het college en de door het college gedane toezeggingen in de gemeenteraad;
• Secretarieel -en inhoudelijk ondersteunen bij onderzoekscommissies, onderzoekswerk en bij het opstellen van initiatieven en amendementen

Waar zijn wij naar op zoek?

Je beschikt over een relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau, hebt algemene kennis van de beleidsvelden en je kent de actuele ontwikkelingen op het terrein van openbaar bestuur. Daarnaast heb je ervaring bij de gemeentelijke overheid en met het bestuurlijk functioneren van de gemeenteraad. Hierbij beschik je over een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
Je houdt ervan om zelfstandig te werken en bewaart hierbij het overzicht, ook in complexe en stressvolle situaties en processen. Hierin opereer je met gepaste sensitiviteit naar je omgeving toe en weet je een netwerk op te bouwen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie. Tevens ben je alert, initiatiefrijk en oplossingsgericht en ben je in staat om open en duidelijk te communiceren.
LET OP! Als er sprake is van een geplande vakantie dan moet de duur en de periode worden doorgegeven in de aanbieding.

Eisen:

  • Aantoonbare recente ervaring als adjunct griffier en /of raadsadviseur (minimaal 6 maanden). Werkervaring duidelijk omschrijven in het aangeboden CV.
  • Relevante opleiding op minimaal HBO niveau.
  • Algemene kennis van het openbaar bestuur en een gemeente in het bijzonder. Kennis duidelijk omschrijven in het aangeboden CV
  • Aangeboden kandidaat moet soms ook in de avonduren werken
  • Uw Cv beslaat max 7 pagina’s en u kunt minimaal 2 referenties (naam referent, organisatie, telefoonnummer) overleggen

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 11 maart 2013 om 18.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s