Gezocht: interim verandermanager

KMS Overheid zoekt namens de Provincie Gelderland een interim verandermanager voor 32 uur per week vanaf 1 maart tot en met 31 december 2013 met optie tot verlenging met 2×2 maanden.

Functie-inhoud:

Ruim 1400 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling. Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk. KOB is een nieuw te vormen afdeling die zich richt op Kabinetszaken ter ondersteuning van de Commissaris van de Koningin, screeningen ihkv de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob), interbestuurlijk toezicht (IBT) en de beleidsvorming en begeleiding van ontwikkelingen in de bestuurlijke organisatie (BOAB). Voor een nieuw te vormen team (17 medewerkers), bestaande uit de clusters Kabinet, Bibob en BOAB zoeken wij een teammanager die de nieuw gekozen structuur neerzet en beproeft. Een interne werving heeft niet tot vervulling van de vacature geleid. Daarom zijn wij nu op zoek naar een interimverandermanager.  Deze interimmanager is integraal verantwoordelijk voor de clusters Bibob en BOAB. Voor het cluster Kabinet worden uitsluitend de HRM-taken uitgevoerd. Dit laatste vraagt een goede samenwerking met de Chef Kabinet. De voorgestane inrichting van de afdeling wordt niet door het gehele team gedragen. De interimteammanager maakt deel uit van het afdelingsmanagementteam en heeft, samen met de teammanager IBT, een aanjaagfunctie in de verdere ontwikkeling van de afdeling.

Waar zijn wij naar op zoek?

De provincie zoekt een stevige en benaderbare persoonlijkheid die doortastend en overtuigend kan optreden en vanuit een integraal perspectief oplossingen aandraagt en invult. De kandidaat is communicatief vaardig, is sensitief en heeft integriteit zeer hoog in het vaandel staan. De kandidaat kan goed omgaan met weerstand. De kandidaat beschikt over een academisch werk- en denkniveau, met aantoonbare affiniteit met de taken van het team. De kandidaat heeft aantoonbare leidinggevende ervaring in teams in verandering. De kandidaat heeft aantoonbare leidinggevende ervaring in situaties waarin inhoud en HRM taken zijn  gescheiden.

Eisen (naast uw CV dient u een toelichting te geven op deze eisen en wensen):

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in teams in verandering, waarvan minimaal twee (2) verandertrajecten aantoonbaar succesvol als manager aangestuurd
 • Aantoonbare aanpak op omgang met weerstand.
  U geeft aan op welke wijze u met deze weerstand bent omgegaan en beschrijft de aanpak daarvan.
 • Aantoonbare ervaring met het werkveld “inrichting en het functioneren van het openbaar bestuur”.
  U geeft aan op welke wijze u deze aantoonbare ervaring heeft opgedaan
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een bestuurlijk/politieke omgeving.
  Geef in ieder geval minimaal twee (2) voorbeelden op basis waarvan u aan gevraagde voldoet
 • Aantoonbare ervaring in minimaal twee (2) trajecten waarin inhoud en HRM taken zijn gescheiden.
  U omschrijft deze twee (2) trajecten en geeft aan op basis waarvan u aan het gevraagde voldoet.
 • Aantoonbare ervaring met het samenvoegen van meerdere culturen en het leggen van verbindingen.
  U geeft aan op welke wijze u dit hebt gedaan.

Eisen aan het CV:

 • U voegt een Nederlandstalig CV van maximaal 7 pagina’s toe (dit CV dient ter verificatie van de gegeven antwoorden).
 • Er dienen minimaal twee (2) referenties van eerdere relevante projecten/opdrachten te worden toegevoegd, voorzien van naam en telefoonnummer van de contactpersonen.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 14 februari 2013 om 12.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s