Gezocht: trainers Empowerment

KMS Overheid zoekt namens de Gemeente Amsterdam 4 trainers empowerment met ingang van 18 februari 2013 . Elke trainer is gedurende vijf weken 15 uur per week inzetbaar. Elke trainer kan voor een periode van nog eens 5 weken worden ingezet.

Functie-inhoud:

Voor veel bijstandsgerechtigden in trede 2 zijn de belemmeringen die zij beleven een uitzichtloze situatie geworden waarin werk en zelfredzaamheid ver weg lijken. Toch zijn er dagelijks trede 2 klanten in vergelijkbare situaties die wel het heft in handen nemen en zelf de regie pakken in hun leven. Een inzicht dat ze ontwikkeld hebben, motiveert hen daartoe. De Dienst Werk en Inkomen, werkplein Nieuw West wil dat inzicht versnellen.

De deelnemers aan de trainingen kunnen na afloop doorstromen naar een hogere trede of naar werk. De deelnemers hebben daarmee een doel geformuleerd t.a.v. werk. Het doel weten te vertalen naar een concreet en realistisch stappenplan passend binnen het beleid van de Dienst Werk en Inkomen. De deelnemers weten wat hun individuele wensen zijn en hebben inzicht in de stappen die zij moeten zetten om daar te komen. De deelnemers accepteren hun uitgangspositie en beseffen dat zij zelf regie zullen moeten nemen willen zij hun doel bereiken. De deelnemers zijn zich bewust van eigen talent, gedrag en netwerk.

Daarbij moet nadrukkelijk worden genoemd dat de Trainer Empowerment zelf verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van het programma en de inhoud van de trainingen. De eerder omschreven doelstelling moet tastbaar zijn in de vorm van een persoonlijk portfolio. In het te ontwikkelen programma moeten onderstaande randvoorwaarden zijn meegenomen op basis van een groep van 12-15 deelnemers:

• Intakegesprek á 60 minuten  • 8 groepsbijeenkomsten á 2x3uur per week  • 1 individueel begeleidingsmoment á 60 minuten  • Huiswerkopdrachten  • Aansluiten van bedrijven, organisaties en re-integratiepartners  • Eindadvies op deelnemersniveau •Aanwezigheidsregistratie • Meenemen van een Klantmanager in de uitvoering van het programma

Waar zijn wij naar op zoek?

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO diploma
 • De kandidaat heeft in totaal minimaal 2 jaar ervaring met het ontwikkelen en verzorgen van groepstrainingen op het gebied van empowerment. De meest recente ervaring hiermee mag niet langer dan 1 jaar geleden zijn.
 • De kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met individuele coaching
 • De kandidaat heeft tenminste 2 trajecten van soortgelijke empowerment trainingen uitgevoerd. Wat de frequentie en de duur van deze bijeenkomsten is geweest, de doelstelling, de gebruikte methode(n) en het resultaat blijkt uit de toegevoegde referenties. Ook moet uit de referenties blijken in opdracht van welke organisatie deze empowerment trainingen hebben plaatsgevonden (voor zover redelijk in mate van vertrouwelijkheid).
 • De kandidaat heeft tenminste 2 jaar ervaring in de training en begeleiding van een doelgroep die gekenmerkt wordt diversiteit in etniciteit, diversiteit in duur van de werkloosheid en die vaak gekenmerkt kunnen worden door ‘weerstand tegen en angst voor verandering’ Dit moet duidelijk blijken uit het toegevoegde CV. De meest recente ervaring hiermee mag niet langer dan 1 jaar geleden zijn.
 • De kandidaat beschikt over alle van de volgende competenties: (psychologisch) inzicht in mensen, pragmatisch, resultaatgericht, (inter)culturele sensitiviteit
 • De kandidaat is 36 uur per week beschikbaar in de periode van eerste week oktober 2012 t/m 31 december 2012
 • U levert uw kopie identiteitsbewijs (geen rijbewijs) aan
 • de kandidaat heeft een eerder project gedaan met als doelgroep trede 2 en als doel de deelnemer na afloop door te laten stromen naar een hogere trede of werk? Deze ervaring dient in de afgelopen 12 maanden opgedaan te zijn.
 • De kandidaat beschikt over één of meer van de volgende diploma’s of certificaten als blijk van de gevolgde opleiding of training: Rational Emotive Therapy/Rational Emotive Behavioral, Training en coaching/training en counselling, NLP Master of NLP Coach (geen NLP Practitioner), Psychologie/Toegepaste pscyhologie, Train de trainer Empowerment training.
 • De kandidaat heeft ervaring met het afstemmen van het trainingsprogramma op en samen met de deelnemers zodat het beste resultaat bereikt wordt. Als bewijs hiervan dient een praktijkbeschrijving te zijn toegevoegd. De praktijkbeschrijving mag gebaseerd zijn op één of meerdere situaties uit de praktijk waarin de ervaring met het afstemmen van het trainingsprogramma op en samen met de deelnemers van toepassing is geweest. De praktijkbeschrijving is maximaal 1 A4.
 • De kandidaat is werkzaam geweest binnen een gemeente

 Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 6 februari 2013 om 14.00 uur.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s