Gezocht: 10 inkomensconsulenten

KMS Overheid zoekt namens de gemeente Amsterdam 10 inkomensconsulenten die per direct voor 36 uur per week beschikbaar zijn tot medio december 2012. Aangezien er een kans op verlening bestaat, bent u ook vanaf 1 januari 2013 beschikbaar.

Functie-inhoud:

De inkomensconsulent is verantwoordelijk voor de toekenning van de juiste uitkering. De inkomensconsulent is daarmee verantwoordelijk voor de rechtmatigheid van de aanvragen levensonderhoud en aanvragen bijzondere bijstand. In de uitvoering van deze kerntaak, is de inkomensconsulent daarbij voor een groot gedeelte in gesprek met de klant. Het klantencontact is vaak telefonisch, soms echter ook in de spreekkamer of tijdens een voorlichting. Een belangrijk uitgangspunt in de communicatie met de klant is om te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Verdere taken en verantwoordelijkheden van de inkomensconsulent omvatten:

 • Voert werkzaamheden uit in Socrates
 • Voert alle aanverwante administratieve handelingen uit
 • Heeft overleg en contact met interne collega’s zoals klantmanagers en handhavingsspecialisten
 • Heeft overleg en contact met derden zoals schuldhulpverleners, deurwaarders, belastingdienst en meer
 • Voert collegiale toetsing uit
 • Signaleert knelpunten en communiceert deze met de teammanager.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

 • U heeft minimaal een afgeronde MBO opleiding in de richting Sociaal Juridische Dienstverlening
 • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 6 maanden werkervaring als inkomensconsulent bij een Sociale Dienst/Dienst Werk en Inkomen.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare werkervaring in de uitvoering van de WWB en aanverwante wet- en regelgeving
 • De aangeboden kandidaat beschikt over aantoonbare werkervaring van minimaal 6 maanden in het afgelopen jaar (afgelopen 12 maanden) met Socrates. Deze werkervaring staat duidelijk beschreven in het CV
 • De aangeboden kandidaat beschikt over de volgende competenties: resultaatgerichtheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken, klantgericht handelen, flexibiliteit en tact en overtuigingskracht
 • U heeft een referentie toegevoegd waaruit blijkt dat de aangeboden kandidaat minimaal kan voldoen aan de eis dat hij/zij minimaal 6 maanden werkervaring heeft in de functie van inkomensconsulent waarbij hij/zij heeft gewerkt met Socrates. Verder kan er in de referentie gerefereerd worden aan andere relevante ervaring en bereikte resultaten die voor deze functie van belang zijn en/of werkervaring in een relevante werkomgeving (grootte gemeente).
 • U voegt een curriculum vitae bij waarin duidelijk zijn/haar werkervaring blijkt zoals in de eisen en wensen hierna beschreven. Duur van de relevante werkervaring is daarbij uitgesplitst in begin- en einddatum (maand/jaar). Het CV is maximaal 5 pagina’s lang
 • U levert een kopie identiteitsbewijs (geen rijbewijs) aan
 • U heeft bij voorkeur ervaring als inkomensconsulent binnen de sociale dienst (DWI) van de gemeente Amsterdam
 • U bent per direct beschikbaar voor 36 uur per week tot in elk geval medio december 2012. Aangezien een verlenging mogelijk is, bent u vanaf 1 januari 2013 ook beschikbaar.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 26 november 2012 (om 1400 uur!).

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s