Gezocht: Consulent leerplichtaangelegenheden

KMS Overheid zoekt namens gemeente in Flevoland een Consulent Leerplichtaangelegenheden van 1 december 2012 tot 1 december 2013 voor 36 uur per week.

Functie-inhoud:

De afdeling Leren is op zoek naar een Consulent leerplichtaangelegenheden voor het uitvoeren van en de controle op de naleving van de Leerplichtwet. De consulent heeft een adviesfunctie richting schoolvertegenwoordigers. Tot de taken van de consulent leerplichtaangelegenheden behoort het uitvoeren van en de controle op de naleving van de Leerplichtwet. Je  doet onderzoek naar de achtergronden van schoolverzuim. Je adviseert, informeert en bemiddelt met betrekking tot jongeren, ouders/verzorgers, vertegenwoordigers van scholen en hulpverleningsorganisaties bij – dreigend – ongeoorloofd schoolverzuim, danwel voortijdig schoolverlaten. Je doet controlerende huisbezoeken i.h.k.v. aanpak tuiszitters. Je participeert in zorg-adviesteams op scholen. Hierbij adviseer je en maak je gebruik van de handhavingsmogelijkheden van de Leerplichtwet. Tevens neem je deel aan overlegsituaties, die gericht zijn op integrale veiligheid en je brengt daarin nadrukkelijk de mogelijkheden van de Leerplichtwet. Je hebt een adviesfunctie richting schoolvertegenwoordigers en levert een bijdrage aan het afdelingsbeleid.

Deze taken worden uitgevoerd door inmiddels 10 leerplichtambtenaren die in principe zelfstandig, maar in onderlinge samenwerking ook zorgen voor een eenduidige uitvoering van de Leerplichtwet. De afdeling is bezig met een kwaliteitstraject. Daarnaast komt er een te realiseren (ombuigings) opgave op ons af. De komende periode zal worden onderzocht of de huidige organisatievorm van de afdeling Leren de meest optimale is voor de toekomstige ontwikkelingen binnen Leren en binnen het sociale domein. Dit maakt dat de functie voorlopig wordt ingevuld op tijdelijke basis van 12 maanden.

Waar zijn wij naar op zoek?

Je beschikt over een HBO-diploma,  bij voorkeur aangevuld met diploma vakopleiding Leerplichtambtenaar en BOA. Je hebt gedegen kennis van de onderwijsinfrastructuur en de hulpverleningsinstanties. Onderhandelingsvaardigheden en goed om kunnen gaan met conflictsituaties zijn je niet vreemd. Je uitdrukkingsvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk is goed. Je kan zelfstandig en in teamverband werken. Beschik je over ruime ervaring in een soortgelijke functie, dan zoeken wij jou.

Eisen:

  • Minimaal HBO-opleiding afgerond
  • Vakopleiding Leerplichtambtenaar en BOA
  • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als leerplichtambtenaar
  • De kandidaat dient over de volgende competenties te beschikken: analyseren, onderhandelingsvaardigheden, uitdrukkingsvaardigheden, zelfstandig werken en in teamverband werken
  • Het CV bestaat uit maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, met daarin minimaal 2 relevante referenties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 22 november 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s