Gezocht: senior jurist programma Sport

KMS Overheid zoekt namens de provincie Gelderland een senior jurist programma Sport voor 36 uur per week vanaf 3 decemebr 2012 tot en met 31 december 2012 met optie op verlenging met 4×4 maanden.

Functie-inhoud:

In augustus 2012 zijn de Regels Gelderland Sport 2012 in werking getreden. Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen zijn vooral gericht op activiteiten met bovengemeentelijke uitstraling.  Voor projecten die uitsluitend lokaal gericht zijn speelt de provincie Gelderland geen rol en acht de provincie gemeenten verantwoordelijk.  Afhankelijk van het onderwerp is het mogelijk dat De Gelderse Sport Federatie met provinciale subsidie gemeenten op maat adviseert of ondersteunt.

Opdracht omschrijving
De afdeling Economie en Samenleving, Programma Sport is op zoek naar een senior jurist die in staat is dit programma juridisch te ondersteunen. Tot de ondersteuning behoren onder andere het opstellen van regelgeving, mondelinge en schriftelijke advisering en het voeren van in- en externe overleggen.
De ondersteuning betreft met name de gebieden subsidierecht en staatssteun.

De opdracht omvat onder andere:
1. Opstellen en/of aanpassen van subsidieregels op het gebied van sport.
2. Opstellen van subsidieregels op het gebied van sportaccommodaties en deze in verband met staatssteun ter goedkeuring melden bij de Europese Commissie.
3. Adviseren over staatssteun bij subsidieaanvragen op het gebied van sport, waarbij onder andere voor de subsidieaanvraag van de Gelderse Sport Federatie en subsidieaanvragen op het gebied van sportevenementen.

Waar zijn wij naar op zoek?

De kandidaat is een senior jurist met kennis van subsidierecht en staatssteun en ervaring met het opstellen van regelgeving.  De kandidaat moet goed kunnen omgaan met bestuurlijke context. Dat betekent dat zij/hij duidelijk juridische kaders kan aangeven, maar daarbinnen ook oog moet hebben voor bestuurlijke ambities. De kandidaat dient iemand te zijn die meedenkt, oplossingsgericht is en samenwerkt. De kandidaat is in staat steun te vinden voor oplossingen bij andere stakeholders binnen de organisatie (andere programma’s, ander afdelingen, concernjuristen) en buiten de organisatie (andere overheden, subsidie-aanvragers). Het programmateam Gelderland Sport! is klein, wat vraagt om meedenken en een hands-on mentaliteit bij de kandidaat. De kandidaat zal zich op zeer korte termijn in de inhoud van het programma Gelderland Sport! moeten inwerken.

Eisen:

 • Aantoonbaar afgeronde academische opleiding (mr, master) Nederlands recht en/of Europees recht. Geeft u aan waar u uw opleiding hebt gevolgd en wanneer u uw diploma hebt behaald
 • Ervaring met het opstellen van regelgeving. Geef een beschrijving waar u deze ervaring hebt opgedaan en in welke rol.
 • Aantoonbare kennis van subsidierecht. Geef een beschrijving waar u deze kennis hebt opgedaan en wat deze kennis inhoudt
 • Aantoonbare kennis van staatssteun. Geef een beschrijving waar u deze kennis hebt opgedaan en wat deze kennis inhoudt.
 • Aantoonbaar minimaal twee (2) jaar werkzaam geweest gedurende de laatste vijf (5) jaar op het gebied van subsidierecht en staatssteun. Geef aan waar u werkzaam bent geweest, in welke rol en op welke inhoudelijke zaken betreffende de gevraagde gebieden.
 • Politieke sensitiviteit is van groot belang. Geeft u een recent voorbeeld aan waarin u creatief hebt geschakeld in een politiek gevoelige situatie

Inhoudelijke wensen:

 • Aantoonbare ervaring met het adviseren over staatssteun én sport. Benoem twee (2) casussen waarin u heeft gadviseerd over staatssteun en sport
 • Aantoonbare ervaring met het adviseren over staatssteun. Benoem twee (2) casussen waarin u heeft gadviseerd over staatssteun.
 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van regelgeving. Benoem  twee (2) voorbeelden van regelgeving die u heeft opgesteld
 • Aantoonbare ervaring met het adviseren over subsidierecht. Benoem  twee (2) voorbeelden van casussen waarin u heeft geadviseerd over subsidierecht
 • Minimaal vijf (5) jaar ervaring in de (bij voorkeur provinciale) overheidssector

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk de ochtend van 20 november 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s