Gezocht: WMO-consulent

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Zuid-Holland een WMO-consulent vanaf 26 november 2012 tot 31 januari 2013 voor 36 uur per week met optie op verlenging met 1×3 maanden.

Functie-inhoud:

Het WMO team bestaat uit een groep gemotiveerde medewerk(st)ers met verschillende achtergronden. Als WMO consulent heb je een eigen klantenbestand en ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en afhandeling van aanvragen. Om te komen tot een goede beoordeling van de aanvraag vindt een hoogwaardig intakegesprek plaats, vaak in combinatie met een huisbezoek. Het analyseren en het zoeken naar alternatieven zijn hierbij belangrijke aspecten. De gemeente heeft er voor gekozen daar waar mogelijk zelf te indiceren. Het bepalen van de behoefte aan zorg en voorzieningen, waaronder huishoudelijke verzorging, vervoer, woonvoorzieningen en de gehandicaptenparkeerkaart behoren tot het pakket aan werkzaamheden. Naast het dagelijkse consult in de vorm van het spreekuur, verwachten we van je dat je de aanvragen conform gemeentelijk beleid onderbouwt, rapporteert, beschikt en registreert in TCare (Terbit).

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau aangevuld met aantoonbare WMO-ervaring en ervaring in het zelfstandig indiceren
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen, tact, analytisch inzicht en overtuigingskracht
 • Je bent een goede luisteraar, staat open voor andermans ideeën, kunt je eigen standpunten goed verwoorden en hier een afweging in maken
 • Je vindt het een uitdaging om complexe aanvragen te behandelen, treedt daarbij in overleg met betrokken partijen en geeft een gefundeerd en deskundig advies
 • Je bent vertrouwd met administratieve processen en geautomatiseerde gegevensverwerking
 • Vanzelfsprekend beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband
 • Je bent klantgericht, zorgvuldig en besluitvaardig

Eisen:

 • Aantoonbare kennis van en ervaring met processen op een gemeentelijke WMO-afdeling
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het zelfstandig indiceren
 • Complexe aanvragen zijn jouw specialiteit
 • Je bent vertrouwd met administratieve processen en geautomatiseerde gegevensverwerking; ervaring met TCare (Terbit).

 Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk 14 november 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s