Gezocht: testmanager

KMS Overheid zoekt namens een gemeente in Flevoland een Testmanager van ongeveer 1 december 2012 tot 1 oktober 2013 voor 36 uur per week.

Functie-inhoud:

De testmanager is binnen de migratie verantwoordelijk voor het volledige testproces. De testmanager is op basis van een goedgekeurd Master testplan die de testmanager zelf heeft opgesteld, verantwoordelijk voor het voorbereiden, plannen, coordineren van alle testactiviteiten op zowel applicatie- als infrastructuur-gebied. De testmanager bepaalt de hele procesgang van een test, dat loopt vanaf ontwikkelen teststrategie, plannen tot en met het succesvol accepteren van de gemigreerde omgevingen. Daarbinnen valt de evaluatie van elke test en het toezien op een juiste integratie van ontwikkelen, testen, uitrollen en in beheer name van applicaties en infrastructuur. De inhoudelijke samenstelling van een test(case) en de uitvoering ervan, wordt uitgevoerd door de applicatie beheerders en/of infrastructuur verantwoordelijke.

Resultaatgebieden:

1. Verantwoordelijk voor het projectmatig begeleiden van de applicatiebeheerders gedurende testfase van de migratie: a. stemt de inhoudelijke planning  van de testfase af op de realisatie van de migratie; b. adviseert over prioriteitstelling, relaties en afhankelijkheden van ICT wijzigingen die binnen het testteam worden behandeld; c. ondersteunt de informatieadviseur bij het maken van adviezen richting de dienst; d. onderhoudt intensief contact met applicatiebeheerders, nieuwe dienstverlener, materiedeskundigen, gebruikers, informatieadviseurs, gericht op effectieve realisatie van de testdoelen; e. bewaakt de voortgang op de aspecten tijd, budget en resources wordt bewaakt; f. borgt de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden; g. stuurt en motiveert de applicatiebeheerders; h. toetst en borgt de  de kwaliteit van de testproducten en resultaten i. houdt een project testadministratie bij.

2. Verantwoordelijk voor het regisseren van de testfase: a. ontwikkelt en beheert het Master testplan, met daarin de planning, de logistiek en volgorde van afhankelijkheden; b. begeleidt het opstellen test- en acceptatieplannen, procedures/draaiboeken/criteria e.d; c. borgt de uitvoering van functionele gebruikers acceptatietesten (FAT) per afdeling; d. benoemt test-verantwoordelijken en identificeert en benoemt powerusers; e. borgt de inrichting en uitvoerbaarheid van een teststraat waarin de applicaties en toepassingen dienen te worden getest; f. borgt gemeente breed (integraal) testen vóór –in productie name van de nieuwe omgeving.

3. Verantwoordelijk voor de evaluatie van de testresultaten en het bijhouden en opleveren van het test project dossier.

Waar zijn wij naar op zoek?

Eisen:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding
  • Minimaal 1 project als testmanager voltooid in de afgelopen 5 jaar
  • Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met  test(management)activiteiten
  • TMAP Next gecertificeerd
  • Aantoonbare kennis van infrastructuur omgevingen en diverse software platformen (met name Microsoft)
  • Aantoonbare kennis van Prince II en ITIL
  • U beschikt over de competenties: Resultaatgerichtheid (maakt een vertaalslag van doelen naar resultaten en weet vervolgens het gewenste resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren), Klantgerichtheid (signaleert en onderzoekt de wensen en behoeften van de klant of gebruiker en handelt hiernaar), Lerend vermogen (anticipeert op eisen die in de migratie gesteld kunnen/zullen worden. Heeft het vermogen en de motivatie om zich te ontwikkelen), Oordeelsvorming (kan gegevens en mogelijke handelwijzen in het licht van relevante criteria tegen elkaar afwegen en tot een logisch oordeel komen), Onafhankelijkheid (functioneert zonder hulp van anderen. Is zelfstandig in zijn/haar gedrag, durft eigen standpunten tegenover anderen te handhaven en te verdedigen), Samenwerkingsvermogen (richt zich op het groepsbelang en levert een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat).
  • Het door u aangeboden CV dient de volgende gegevens te bevatten; naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden, referenties en vermelding van eerder, bij een van de aangesloten organisaties, genoten werkervaring.  Het CV dient opgesteld te zijn in de Nederlandse taal en uit maximaal 5 pagina’s (A4) te bestaan en bevat 2 referenties.

Over KMS Overheid:

KMS Overheid is een detacheringsbureau voor hoger opgeleid personeel specifiek voor gemeenten. Niet alleen het detacheren van hoogopgeleid personeel is ons specialisme, maar ook interimmanagement en werving & selectie behoren tot onze activiteiten. KMS Overheid zet zich in om op een praktische en resultaatgerichte wijze een positieve ontwikkeling tot stand te brengen bij zowel mensen als in processen.

KMS Overheid maakt deel uit van de Holland Talent Group (www.hollandtalentgroup.com).

Reageren?

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande functie? Mail dan uw CV inclusief twee referenties van vergelijkbare projecten aan:   vincent@kmsoverheid.nl  ! We nemen daarna snel contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen: 06-51581361  of  071-3030036.

Het CV bevat in ieder geval naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), uiteraard uw relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden.

We mogen u voorstellen tot uiterlijk de ochtend van 12 november 2012.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit de markt en/ of vacatures van KMS Overheid? U kunt ons ook volgen op LinkedIn en Twitter.

Tot snel!

Dit bericht werd geplaatst in Gemeenten, Vacatures en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s